2024-04-03 27 浏览
未試過孤獨食串燒,因為大班人一齊係可以分享食多幾樣,但變左一定要點大路野,因為總有d野唔係全部人接受。依家我唔駛理人啦,因為呢度有好多可以單點。媽,我得左啦!🍖首先一定要點雞雞,特別部分一生人點都要試試掛。雞冠同雞腳跟,頂天立地都比我食哂,質感係好唔同但又有相通點。雞冠係煙靭但一d都唔難,有的似食厚魚皮,腳跟其實common但一般係成隻鳳爪咁食,要食得咁“鵰”就第一次,爽口有咬感。共通點係厚實,可以慢慢咀嚼,慢慢感受。點埋個麵豉醬,可以慢慢回味。提燈當然都係一直想試既野啦。兩個“燈”食落好似雞蛋,其他部份似雞肉,好似食生蛋親子丼,好容易接受。🍖海鮮係不可或缺既燒烤食材,磯燒鮑魚,鮑魚入味,起好晒膽,切成四塊,重新組裝反殼,簡單易食。白鱔飽滿,肉厚肥美,而且皮脆,自己加少少青檸,清新可口。仲有馬刀貝,成日食日本野都好鐘意,但今日先睇到原樣,原來係蟶子,真係大鄉里。燒得火喉岩岩好,唔老並且好鮮甜。今次仲食左期間限定menu龍蝦同鴨舌,龍蝦原隻起肉燒,超彈牙,而且個醬汁應該係用反佢d膏做,好濃郁好鮮。鴨舌都好過癮,係佐酒恩物。🍖我點左燒和牛同飯糰做主菜,和牛其實冇得輸,又林又有肉味,而且肉

🍖我點左燒和牛同飯糰做主菜,和牛其實冇得輸,又林又有肉味,而且肉質軟滑,配合炸蒜脆脆,回味無窮。

🍺✨️咁放鬆既me time, 一定要開支清酒先夠盡興,越後櫻好有米味,清爽仲夾雜淡淡花香。爽口冰涼,好適合配串燒。

留港消費最緊要係可以盡興,飲幾多都反到屋企,呢度係個好選擇。