2025-07-20
Book mark咗呢間餐廳好耐啦!一直都想嚟食,今次終於有機會book嚟食啦 - Meta stage 十八夢 🥰餐廳唔單止食物好特別,仲有live show睇添!表演主題:《重遇音樂 Nicola x Errol x Pino x Chung》🎙️🎶🎵所有座位都向着舞台,好讓觀眾能夠睇到全晚的表演,每個月都有唔同嘅音樂/魔術表演,今晚嘅表演好似一齣舞台劇咁,有男女主角又唱又跳,加埋各種燈光效果,live鋼琴及小提琴表演,有得食又有得打卡,仲有live show睇!好正呀🥰🔸Roasted Chicken Caesar Salad 烤雞凱撒沙律🥗🔸四至$5嘅烤雞肉肉質嫩滑,配搭芝士碎及沙律菜,感覺非常清新🔸Crab Cocktail Toasts蟹肉魚子多士🔸用上蟹肉及魚子,魚子咬落口卜卜脆,配上蟹肉嘅鮮味,夾着脆多士是一齊食用🔸Mushroom Soup 蘑菇忌廉湯🥣🔸充滿菇菌味道的蘑菇湯,加咗忌廉,又滑又香,口感濃郁🔸HaLibut Fillet Spaghetti香煎比目魚柳意大利麵🍝🔸比目魚皮煎得焦香,魚肉結實嫩滑,意大利麵軟硬適中,咬落有少少彈牙🔸Set Beef Flank
餐廳唔單止食物好特別,仲有live show睇添!
四至$5嘅烤雞肉肉質嫩滑,配搭芝士碎及沙律菜,感覺非常清新
🔸Crab Cocktail Toasts蟹肉魚子多士🔸
🔸Mushroom Soup 蘑菇忌廉湯🥣🔸
充滿菇菌味道的蘑菇湯,加咗忌廉,又滑又香,口感濃郁
🔸HaLibut Fillet Spaghetti
香煎比目魚柳意大利麵🍝🔸
🔸Set Beef Flank 香煎牛腹肉🥩🔸
我哋選了medium rare熟成嘅牛腹肉,煎得微焦的表面,肉質柔嫩並含有油脂,且保留肉汁,充滿牛肉嘅香味,配上燒汁一齊食,還家有配菜蕃茄仔🍅、薯仔🥔、茄子🍆等等
🔸Meta Dessert Platter 十八夢甜品拼盤🍰🧁🍮🥧🔸
📸超打卡甜品拼盤,甜品拼盤上有發光音樂盒,加入6款甜品擺盤靚靚,侍應還會為甜品點上花火效果,我咁鍾意打卡啊,影完相就開始品嚐甜品,有抹茶蛋糕、朱古力蛋糕、馬卡龍、朱古力慕絲蛋糕、cheese cake、忌廉慕絲等等,食咗咁多款甜品非常滿足呀🥰
🩷餐廳仲可以為客人寫生日快樂祝福字句,好適合同朋友嚟呢度慶祝生日㗎🩷