突然又好掛住韓式嘢食,所以揀咗Hoo 韓國包車試下,呢到裝修真係好特別,一入去滿佈五光十色嘅霓虹燈非常吸引眼球,好似穿過時光隧道去咗80年代咁,仲播住韓團歌曲,氣氛好好,好適合一班朋友過嚟聚餐。♥(´∀` )拉絲芝士韓式炒雞 $128呢個芝士炒雞用鐵板上,所以一定要趁熱食,芝士熱辣辣有拉絲效果,雞肉表面微烤,上面有香粉但唔太辣之餘帶少少甜味,肉質都算滑溜,洋蔥亦都炒過所以偏甜,整體呢個配搭好食🤤。卜卜脆炒豬脆骨拼拳頭飯$142豬軟骨炒得好香,本身以為好大嚿,點知碎上方便食,入面真係有粒粒軟骨,所以比較有咬口,調味方面微辣,單食都可以,但同配紫菜飯卷好match!✊🏻拳頭飯入面有紫菜碎碎,仲有輕微麻油香,要讚嘅係紫菜飯卷嘅飯唔會煮到太硬,配搭豬軟骨同配菜食,中和咗豬軟骨嘅鹹味,食落去就係韓國香辣風格!薯仔煎餅 $82本身好薄,煎得好香口,表面有油光但唔算太油膩,簡單嘅胡椒鹽調味,配合咗個簡單似魚露嘅醬汁可以點,味道更加提升,呢個煎餅雖然簡單但係味道唔錯。推薦指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 三樣嘢我都食清光,所以食物質素真係OK,下次會想試吓醬油系列~醬油蝦蟹四重奏,因為今次實在太飽食唔到。(,,・ω・

拉絲芝士韓式炒雞 $128

卜卜脆炒豬脆骨拼拳頭飯$142

薯仔煎餅 $82

推薦指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

(,,・ω・,,)

價錢方面,以尖沙咀交通方便來講算合理,同埋最好訂位啦,當日去到都幾full。