2017-11-15 61 浏览
在銅鑼灣購物玩樂之外點少得食嘢呢!而呢間韓燒店舖嘅性價比唔錯。當然我哋一入到去服務員嘅態度好好,隨即附上餐牌同埋為我哋介紹餐廳有啲乜嘢主打菜式,咁我哋就叫咗個豬肉套餐。呢間韓燒比較特別,除咗可以燒肉之餘仲可以打邊爐烚吓烚吓,每一張枱都有兩個老一個係打邊爐一個係燒肉嘅。話咁快啲嘢食一一到齊。最令人注目嘅係餐廳服務員為我地嘅霜降牛肉壽司用火槍炙燒。當然牛肉入口即溶味道一流。當中滬深肉我覺得係最好食嘅,同埋開銷最重要嘅係享受自己將食物燒成熟嘅過程。所以每一樣食物經由自己炮製而成感覺口感都十分滿足,別有一番風味。而且仲叫咗個青提梳打,味道雖然同一般嘅梳打汽水差唔多,不過配合燒肉黎食簡直係大快朵頤。到最後當然包括唔可以小嘅甜品啦!呢碗芝士藍莓沙冰用料十足,沙冰配搭藍莓芝士放入口入邊入口即溶,擁有不同層次嘢食感。對於今日嘅晚餐滿意十足!下次有機會一定要再食過!

話咁快啲嘢食一一到齊。