2020-11-07 650 浏览
食过烧肉,食过酱油蟹,食过芝士拉面,仲有人蔘鸡饭。点评下酱油蟹先,味道都还ok,但朋友话太腥食唔落,我就还可以接受到。会有韩式石头锅饭提供,味道唔错。无食过韩国嘅酱油蟹,无法比较。不过蟹壳好硬,而且店家唔会有食蟹工具提供,食唔到蟹脚肉。亦唔会有手套同湿纸巾,食完最好直接用店内厕所洗手,用干纸巾抹唔掂。我觉得烧肉会比酱油蟹好食多,肉汁偏甜,会睇到用好多油腌制,所以烧嗰时唔会痴底,但会好多油流到侧边。侧边会有泡菜鸡蛋,如果好介意啲油留到侧边的话,可以食完再烧肉。前菜味道都偏甜,包括泡菜,腌茄子等。点左个芝士拉面,微辣,味道都可以。仲有个人蔘鸡饭,入面有只鲍鱼,我觉得几好食,汤饭唔错,鸡肉软,骨易碎,不过会耐少少先上到菜,估计要时间整。
食过烧肉,食过酱油蟹,食过芝士拉面,仲有人蔘鸡饭。

前菜味道都偏甜,包括泡菜,腌茄子等。

点左个芝士拉面,微辣,味道都可以。

2020-11-06
2020-10-18 1030 浏览
想点单叫服务员,服务员说没时间。第一个到餐厅等位,坐下後找了至少两次服务员,服务员张口就来一句没时间。等服务员终於有时间来给我们点单,问了一句点了後能马上上吗,说要看厨房,还说part-time的员工没到,想问没到关顾客什麽事?限时自助没时间点单,问一句上菜时间还要被怼,还说我们没叫服务员,来这家店不是来吃饭的是来受气的,所以不建议来
想点单叫服务员服务员说没时间。第一个到餐厅等位,坐下後找了至少两次服务员服务员张口就来一句没时间。等服务员终於有时间来给我们点单,问了一句点了後能马上上吗,说要看厨房,还说part-time的员工没到,想问没到关顾客什麽事?限时自助没时间点单,问一句上菜时间还要被怼,还说我们没叫服务员,来这家店不是来吃饭的是来受气的,所以不建议来
2020-08-15 2592 浏览
今日去咗铜锣湾「新麻蒲BBQ」食韩国烧烤任食套餐(猪肉+牛肉+炸鸡) $208A. 猪肉类1️⃣ 新麻蒲护心肉2️⃣ 袐制猪颈肉3️⃣ 黑毛猪肩肉4️⃣ 新麻蒲五花肉5️⃣ 袐制猪排骨B. 牛肉类1️⃣ 袐制牛肋排骨2️⃣ 新麻蒲袐制牛五花肉3️⃣ 韩式袐制烤牛肉4️⃣ LA 牛肋骨5️⃣ 嫩牛排肉C. 鸡肉类1️⃣ 春川烤鸡2️⃣ 春川辣味烤鸡3️⃣ 招牌炸鸡整体来讲,猪肉比牛肉好食,招牌炸鸡都唔错,这间店试一次就足够价格💰:每人$229 ($208+ $20.8加一服务费)味道😋:OK

A. 猪肉类

C. 鸡肉类
1️⃣ 春川烤鸡
2️⃣ 春川辣味烤鸡
3️⃣ 招牌炸鸡

价格💰:每人$229 ($208+ $20.8加一服务费)
味道😋:OK
2020-08-15
2020-07-17 1619 浏览
下午去未入座已黑你面,仲之後用d乡下话闹你,赶你走,我乜都冇做过,侍应单纯心情唔如闹你,完全唔明做乜心情咁差要用食客出气,态度极其恶劣,最後佢唔想招呼你,然後等你自己走
2020-07-05 1600 浏览
以前系铜锣湾返工,间唔中会同同事食,而我又会间唔中好想食韩式辣豆腐汤,个日自己一个行过系谂唔到食咩既情况下就走左入去啦~ 我自己一个lunch set边谂到会有咁多配菜啫~所以都几开心架!可能疫情比较缓和左,见都多人lunch食韩烧,咁当然因为价钱都吸引啦! 咁但系我自己一条友就无谓啦,都系返去我个豆腐汤既怀抱XD呢个属於正常,唔太辣,但都系个句,一个咁既lunch set,佢都俾足5碟小菜我,我开心既,但都替佢地讲声,生意难做! 要加油啊~海鲜嫩豆腐锅 $72

海鲜嫩豆腐锅 $72
2020-07-03 1192 浏览
想搵一间好食嘅韩国烧烤唔难不过越好食价钱越贵今次我哋几个女仔嗌左呢一个烧肉套餐嚟到佢用咗下午茶架咁上碟好得意🤣越肥嘅肉质,就会林啲,牛味都好香。不过五花腩就麻麻哋,猪肉无味,都系要靠酱汁,但系肉就好un,正常咁肥嘅肉都唔会咁硬。烧虾亦都好好味,虾肉够爽,正呀!大家烧金菇嘅时候记得要好好控制啊😂😂😂佢另外仲可以叫埋部队锅,不过我哋主要系想食韩烧,同埋真系太热啦所以我哋冇嗌到!
想搵一间好食嘅韩国烧烤唔难
不过越好食价钱越贵
今次我哋几个女仔嗌左呢一个烧肉套餐
嚟到佢用咗下午茶架咁上碟
好得意🤣

越肥嘅肉质,就会林啲,牛味都好香。

烧虾亦都好好味,虾肉够爽,正呀!

大家烧金菇嘅时候记得要好好控制啊😂😂😂

2020-02-03
2020-06-16 1199 浏览
超级抵食的套餐,超推介给爱吃烤肉的大家! 在韩国好兴在香港第一次见! 已放题认识可以任选只吃猪肉,或者系鸡牛猪全吃到饱! 不过烧肉时间只有90分钟,感觉有点不太够,所以我们就选择了只吃猪肉吃到饱! 任吃猪肉吃到饱每位只需135港元,真心抵! 就算只吃猪肉,款式也很多,除了猪五花肉,猪排骨肉,这些比较常见的猪肉类之外,连平时比较少吃到的猪护心肉也可以选择,真不错呢!
2020-06-14 876 浏览
依间人气韩烧相信大家都食过 见到近排推出任食套餐 点可以错过😎我地拣左任食猪+牛+炸鸡餐 $208仲有无限🥗配菜同🥤饮品(百事/雪碧)3个人以上 仲送主食(有冷面/泡菜饭etc...)坐低冇耐 员工就会因应人头送上套餐包左的每款肉类+炸鸡2件🍗🍗💁🏻‍♀️推介大家食牛肋排肉同嫩牛排肉 牛味重d 肉质较嫩最重要每款肉吾会因任食而质素下降👍🏼👍🏼👍🏼
依间人气韩烧相信大家都食过
见到近排推出任食套餐 点可以错过😎

我地拣左任食猪+牛+炸鸡餐 $208
仲有无限🥗配菜同🥤饮品(百事/雪碧)
3个人以上 仲送主食(有冷面/泡菜饭etc...)

💁🏻‍♀️推介大家食牛肋排肉同嫩牛排肉 牛味重d 肉质较嫩
最重要每款肉吾会因任食而质素下降👍🏼👍🏼👍🏼
2020-06-08 1075 浏览
今日一行四人叫左个$777四人猪牛鸡90分钟任食,连埋加一$854。见到杂志介绍同食评唔错,谂住一试,但发现中伏。首先服务好差,叫左嘢食成半个钟先到,四罐嘢饮要催先至拎过嚟(汽水又唔冻),但嗰时12点零全场都无乜人;但埋单就非常准时,真系手脚慢啲都食唔到乜。啲肉食非常唔新鲜,腌得太咸,肉又碎又咬唔开,见图五花腩得肥膏;五款猪肉但有三款无得拣(黑毛猪肩、护心肉、猪颈肉),咁点解唔一开始话比人知呢?成件事觉得比人呃左。成次韩烧感觉好似去食露天BBQ;啲肉根本入唔到口;未试过食任食食完都唔饱;写呢篇食评只系唔想有人同我一样中伏。P.S. 呢篇系我人生中第一次食评,真系好嬲先写得出。

P.S. 呢篇系我人生中第一次食评,真系好嬲先写得出。
2020-06-08
2020-05-27 950 浏览
系香港同韩国都好有名气嘅烤肉铺,相信唔少人都试过佢地啲烤肉😋呢排见到佢地推出咗个任食优惠,我地点可以错过🤩重点系有最出名嘅护心肉🥰价钱仲要系相当吸引👍🏻最重要系佢哋嘅肉唔会因为任食而质素下降😍唯独是店入面人手不足,啲食物会溜单/俾错咗我地/同上菜速度慢😢🐷猪肉类角落评分(整体):🌕🌕🌕🌕🌑好可惜当日冇晒护心肉、猪颈肉同埋猪排骨😭冇左最重点嘅护心肉系有啲可惜,好彩其他款都叫好味唔会觉得系晒咗钱☺️1️⃣黑毛猪肩肉2️⃣新麻蒲五花腩👍🏻两款肉都好出名🤩两款肉咬落爽口,肉味好香😋五花腩唔会太多脂肪同一啲都唔油腻🥰.🐮牛肉类角落评分(整体):🌕🌕🌕🌕🌗1️⃣秘制牛肋排骨2️⃣新麻蒲秘制牛五花肉👍🏻3️⃣韩式秘制烤牛4️⃣LA牛肋骨👍🏻5️⃣嫩牛排肉👍🏻牛五花好似肥牛好好食,入口即溶同埋脂肪味好香🤩LA牛肋骨个汁腌得好入味,烧完嘅肉好淋同好够味🥰嫩牛排肉真系好嫩,脂肪分布都唔错😍咬落系零肉根,完全系好掂👍🏻其他两款都好食,但唔够突出😋.🐔鸡肉类角落评分(整体):🌕🌕🌕🌑🌑1️⃣春川烤鸡👍🏻2️⃣春川辣味烤鸡3️⃣招牌炸鸡其实佢所谓嘅烤鸡只不过系烤鸡翼😭不过佢啲鸡翼都好彩够入口,同每只分量都好大😋烤完都好juicy同埋嫩滑☺️而炸鸡就好普通

🐷猪肉类
角落评分(整体):🌕🌕🌕🌑🌑
1️⃣春川烤鸡👍🏻
2️⃣春川辣味烤鸡
3️⃣招牌炸鸡
其实佢所谓嘅烤鸡只不过系烤鸡翼😭不过佢啲鸡翼都好彩够入口,同每只分量都好大😋烤完都好juicy同埋嫩滑☺️而炸鸡就好普通,似KFC果啲炸鸡😫佢唔系有个韩式酱嘅话都唔会想食😢
角落评分:🌕🌕🌕🌕🌗
角落翻兜指数:🌕🌕🌕🌕🌗

• 新麻蒲护心肉
  • 新麻蒲秘制牛五花肉
2020-04-18 4620 浏览
韩烧向来都系我摰爱之一,如果想用亲民价食高质韩烧就紧系帮衬「新麻蒲韩国烧烤专门店」,佢地嘅SS1牛肉套餐系我嘅最爱,种类繁多,份量足够,包括有3款酱料、8款可无限次添加小菜、特级霜降牛肉100g、秘制牛肋排120g、LA牛肋骨120g、特选韩式杂锦拼盘、新麻浦部队锅。8款可无限次添加小菜,炉边蛋口感滑嫩,蛋味浓厚;韩式泡白菜口感爽口,味道酸辣、正宗;生菜口感爽脆,厚度十足,生菜包肉一流; 芽菜大葱泡菜,将韩式辣酱加入到芽菜、大葱,味道香辣、惹味;凉拌洋葱,将青葱、麻油、酱油加入到洋葱,洋葱嘅辛辣降低,味道温和、清甜;泡白菜炉边蛋,将泡白菜切粒加入到炉边蛋,滑溜嘅炉边蛋配上脆口嘅泡白菜,口感丰富;凉拌黄瓜,将黑芝麻、白芝麻、麻油加入到青瓜、洋葱、红萝卜、木耳,味道简单,口感爽脆;凉拌海带,将白醋、麻油、青瓜、辣椒加入到海带,海带味道微辣带酸,非常开胃。特级霜降牛肉,油脂分布均匀、呈雪花纹理分明、肥瘦相间、无筋位,肉质嫩滑,牛味香浓,油而不腻。秘制牛肋排,采用独家秘制酱汁腌制成甜味,肉质肥瘦参半,烧烤後充满油香,牛味浓郁,肉汁饱满, 近骨位置嘅牛肋排肉口感亦唔韧口。LA牛肋骨,肉质Juic
LA牛肋骨120g、特选韩式杂锦拼盘、新麻浦部队锅。

LA牛肋骨,肉质Juicy ,油脂感唔太重,烧烤後骨肉分离。

特选韩式杂锦拼盘,包括有年糕、鸡肶菇、金菇、冬菇、猪肉香肠、大虾、翠肉瓜;年糕经烧烤後,口感烟韧,外脆内软;鸡肶菇、金菇、冬菇经烧烤後,口感软腍、多汁;猪肉香肠,脆皮肠底下加入左芝士,芝士融化後味道更佳;大虾虾膏多,味道鲜甜,口感弹牙;翠肉瓜爽甜。

新麻浦部队锅有午餐肉、芝士、香肠、肥牛、年糕、豆腐、金菇、辣椒、冬菇、辛辣面,味道正宗,越滚得耐味道越香辣,食材丰富,采用Gas炉为部队锅保温。
  • 前菜
  • 泡菜蛋
  • 烤肉
  • 伴菜
2020-04-09 1828 浏览
新麻蒲做紧特价放题,平时都有食开,现在咁抵无理由唔食呀?我们想食牛所以点了$208任食那种点餐完就自动波上第一轮配菜、猪牛肉、炸鸡件&汽水,配菜也可无限添食喇😉因为网上话人手不足,番叮叫半小时都唔来,所以未食完就叫第二轮,不过出菜一点也不慢喎肉保持一贯质素,嫩牛排肉烧完仲充满肉汁,猪五花爽口非常,牛五花油脂分布十分均衡。因为太喜欢烤肉,炸鸡系一口都无咬,浪费了😞。平时两碟已经二百多,所以今次真系物超所值👍🏻

2020-04-03 1050 浏览
肉质真的好好,特别是牛肉,好香,而且有好多配菜,真系好有韩国风,但美中不足的是,男职员态度超差,行过见到你叫佢都当睇唔到,食物就算好好味都无法补救,感觉好无礼见,完全没有笑容,店主真的要好好正视一下这个问题
2020-03-28 775 浏览
成日经过铜锣湾呢间新麻蒲 BBQ 啲二人套餐都好想试😍终於去食佢哋嘅 SS1 牛肉套餐1️⃣好快就上左 6 样前菜👉🏻沙律🥗泡菜、芝麻海草、腌制萝卜🥕🥒辣腌大豆芽菜🌶生菜🥬全部小菜都可以 refill 㗎🤗仲有泡菜炉边蛋🍳特级霜降牛肉🥩牛肉油脂分布均匀,滋味油香,口感好好🥰LA 牛肋骨🐮肉质松软,烧完之後肉味香浓☺️点少少酱再用生菜包住已经好好味👍🏻秘制牛肋排🐄肉汁丰盈,而且腌得好入味,烧完之後味道会甜甜地😆特选韩式杂锦拼盘有年糕、蘑菇🍄猪肉香肠🐖大虾🦐大虾新鲜,年糕烧完外表脆卜卜,内里烟韧😋新麻蒲部队锅,卖相非常吸引,有牛肉🐂午餐肉、韩式拉面🍜香肠、豆腐、冬菇同芝士🧀韩式拉面弹牙之余仲索晒啲汤🤤真系加晒分🤪
  • 前菜
  • 霜降牛肉
  • 烤肉
  • 伴菜
2020-03-18 715 浏览
被任食广告吸引而至昨晚一行四人预约了晚上8时吃任食烧烤到埗後约等了10分钟就入座舖面烟雾弥漫当然 吃烧烤有烟不是出奇奇就奇在 每枱都有抽气系统仍然被烟燻得眼睛刺痛找侍应落单 找了10多分钟也没有人理落单叫食物 乱上乱出叫饮品 大半小时也没能送上叫添加前菜 又是要三催四请点了炒粉丝 过了40分钟才通知没有存货到後来索性要自己去取饮品前菜还要限时90分老实说人手不足 就不要做放题忙坏员工 又得失客人ps. 猪肉没有任何味道
被任食广告吸引而至
昨晚一行四人预约了晚上8时吃任食烧烤