2020-06-13
咯咯雞韓食店 💛大角咀黃店💛-少見的韓式炸雞小食店😋 仲要係黃店💛主要外賣生意,雖然都有堂食,但地方唔大。-🔍 韓式炸雞系列🍗:韓式甜辣醬 🍗 (1/3份)$58蜜糖芥茉🍗 (1/3份)$58鹹蛋黃醬🍗 (1/3份)$68炸雞即叫即炸夠新鮮👍🏻 識落熱辣辣又夠脆口,而且好juicy🤤 不過個人認為酸辣醬唔夠入味,由於個人本來好鍾意食酸辣醬韓式炸雞,所以可能本來對酸辣醬期望太高,所以反而有啲失望。不過蜜糖芥茉值得推介👍🏻 蜜糖芥末味道突出得來又唔會太過,唔會過分蓋過炸雞本來嘅味道,互相配合得好好。鹹蛋黃醬炸雞上面仲有粒粒鹹蛋黃,一向都覺得鹹蛋黃醬會太重口味嘅我覺得啱啱好(不過對於認為鹹蛋黃應該要重口味啲嘅可能就覺得唔夠味了🤭)-🔍 解酒豬骨湯 $68.好足料!豬骨湯會見到有幾舊豬骨,而且湯底帶有辣味,所以留意番辣嘅程度再自行選擇了~-食物質素:7/10環境氣氛:7/10回頭指數:7/10-📍 咯咯雞韓食店 (大角咀)大角咀大角咀道61號地舖
🔍 韓式炸雞系列🍗:
韓式甜辣醬 🍗 (1/3份)$58
蜜糖芥茉🍗 (1/3份)$58
鹹蛋黃醬🍗 (1/3份)$68
🔍 解酒豬骨湯 $68.
食物質素:7/10
環境氣氛:7/10
回頭指數:7/10
📍 咯咯雞韓食店 (大角咀)
大角咀大角咀道61號地舖