呢间韩式餐厅进驻香港都成几年,一开始出名嘅就系芝士猪肋骨😋直到而家,依然好有人气。提供嘅菜款仲有炸鸡丶紫菜包饭等地道韩食。店内员工好多都系韩国oppa,而家餐厅环境都几浪漫,偏暗嘅光线配上星星灯,同朋友定情侣嚟都唔错🌟🔸双拼炸鸡全份(HK$198)全份炸鸡有10件,双拼分别拣左酱油同香蒜蜜糖味。无骨炸鸡嘅外皮系干脆风格,两款嘅酱汁都几少,唔易食出个分别😂另外仲有其他炸物配料,例如薯条、薯格以及甜少少嘅炸薯。跟餐仲会配埋萝卜以及3款酱汁(甜辣、蕃茄、香蒜蜜糖),可以沾炸物无咁闷,不过就觉得无乜太加分啦🤣🔸蕃薯芝士条 (+HK$28)叫炸鸡时仲跟餐加左蕃薯芝士条,共3条。应该系全餐最好食嘅item😜炸皮有明显嘅甜薯味,而且入面芝士真系会拉丝架😍🔸东莱海鲜煎饼 (HK$118)海鲜份量较少,除左面头个几只虾,都唔点见有其他海鲜。反而就好多葱😂入口好浓葱味,大家食完第一反应都系好似饮茶食到嘅中式薄饼😶🔸煎蛋饭卷 (HK$98)其实每次系韩国餐厅见到蛋卷或饭卷价钱都觉得偏高左啲🤔呢个饭卷系由蛋包住少少饭以及蛋,饭质太淋,蛋味都唔系话好鲜甜,性价比不高呢~🔸Blue Lemon (HK$34)好简
双拼炸鸡全份

🔸双拼炸鸡全份(HK$198)
炸鸡

🔸蕃薯芝士条 (+HK$28)
蕃薯芝士条

🔸东莱海鲜煎饼 (HK$118)
东莱海鲜煎饼

🔸煎蛋饭卷 (HK$98)
煎蛋饭卷

🔸Blue Lemon (HK$34)
好简短嘅结论:一杯蓝色有少少柠檬味嘅雪碧😂

🔸蜜糖柠檬茶 (HK$34)
朋友想饮热饮,就试下呢杯啦。味道如同名一样,好似感冒时会饮到嘅饮品😂另外系佢地嘅杯系用ikea个只家居杯😂😂都同餐厅风格几唔match
等候时间
20 分钟 (堂食)
用餐时段
蕃薯芝士条