2017-10-02
今日難得平日放假,本身約左朋友出尖沙咀睇早場之後再去high tea 架....點知我出左門口先收到朋友call話臨時有事出唔到黎仲未接受到自己一個去睇戲,咁就唯有自己喺尖沙咀行下街啦!行到咁上下見肚餓,一於決定個晏要食好啲,補返睇唔到戲既失落見Joomak唔洗等位,食物質素都唔差,加上環境幾好,午市仲有set~~~今日就一於自己係到開餐啦午餐既前菜我揀左沙律,未食正餐之前食啲菜清下口腔先今日唔係咁想食飯麵,所以就嗌左個E餐“手撕韓式牛肋骨熱狗”HKd$98+10%~個熱狗包內層塗上牛油後烘到熱辣辣,入面佈滿一絲絲既入味牛肋肉,加埋厚切既牛油果片同灑起面既芝士,每一啖都好滿足,而且份量仲一啲都唔細添之後個set仲有埋酸酸辣辣既泡菜、炸到脆一脆又香口既粗薯條然後仲有一樽牛肋肉汁,入面仲有好幾舊入曬味既薯仔同紅蘿蔔呢個set其實好有份量,真係連男仔都未必可以清得曬雖然已經飽飽,但得自己一個可以慢慢嘆lunch~咁就緊係抖一抖都要食埋甜品先得啦!!所以我就跟餐加左HKd$30+10%要左個士多啤梨味既“奇異籽素奶凍”最後飲埋呢杯自己加奶加糖既熱奶茶就滿足滿足啦記得前幾年都仲會好怕自己一個出街
午餐既前菜我揀左沙律,未食正餐之前食啲菜清下口腔先
之後個set仲有埋酸酸辣辣既泡菜、炸到脆一脆又香口既粗薯條
然後仲有一樽牛肋肉汁,入面仲有好幾舊入曬味既薯仔同紅蘿蔔
呢個set其實好有份量,真係連男仔都未必可以清得曬
最後飲埋呢杯自己加奶加糖既熱奶茶就滿足滿足啦
記得前幾年都仲會好怕自己一個出街食飯,依家大大下反而覺得有時自己一個食飯都幾好幾自在,仲可以有多啲空間俾自己放空休息下添
唔知我遲多幾年會唔會覺得自己一個去睇戲都無問題呢