2023-05-08
餐廳:Outdark (尖沙咀)地址:尖沙咀厚福街8號H8 17樓韓國人氣過江龍炸雞店Outdark喺尖沙咀已經開咗8年有多,餐廳由韓國釜山人打理,佢哋嘅炸雞同Cheese Kingdom多年嚟一直深受香港人歡迎👏,加上悉心設計過嘅打卡裝修環境,今次第2次嚟,同樣都喺大排長龍,要食就記得早啲book位😎喺厚福街H8上到17樓,一打開門就見到一幅彩色鎖牆🔒,無論同愛人一齊寫低山盟海誓嘅誓言,定喺寫低自己嘅心事願望都一樣得。天花板掛滿星星同雲⭐️☁️,再刻意較暗環境嘅燈光,夠晒放鬆又浪漫💕。餐廳仲有「給未來的信」活動,食客可以寫信比將來嘅自己,放入信箱之後一年就會收到✉️,呢個活動幾有意義,而我就希望自己可以勿忘初心,唔知有機會你又會寫啲咩比自己呢?✝️雙拼炸雞(全份) $208為咗保留韓國嘅原味,餐廳特別用上韓國雞肉同上乘嘅食油香炸,令5款口味嘅炸雞人見人愛🍗。點咗個雙拼原味配香蒜蜜糖炸雞,原味炸雞皮薄肉嫩而多汁,加上啱啱上枱即刻食,咁就食到香口得嚟又熱辣辣嘅雙重享受🤤;香蒜蜜糖甜而不膩🍯,面頭嗰層醬汁令炸雞食落無咁Dry;另外仲有薯條同薯角🍟,雖然邪惡但喺真喺好好食🤣✝️串串魚糕湯 $218魚糕
地址:尖沙咀厚福街8號H8 17樓
✝️雙拼炸雞(全份) $208
✝️串串魚糕湯 $218
魚糕喺韓國夜市嘅大明星🌟,經常大受歡迎,
✝️泡菜煎餅 $118
第一啖食落先有微微焦脆煎香嘅口感,
飲品方面除咗韓國馬格利米酒,仲有燒酒🍶、水果氣泡特飲🫧、韓國熱茶等,叫咗杯藍莓乳酪($48)同柚子梳打($38),食完炸雞、煎餅呢啲邪惡食物飲解渴一流😋