利東街一帶有好多好嘢食,見到呢間小店的名字很特別還帶點可愛風,因此便跟朋友進來用膳。看過餐牌後,覺得價錢十分親民,平有平食,貴有貴食。主菜的菜色很難在其他店舖找到,很有特色。Order完野,好快嚟咗三碟前菜,分別係辣辣地嘅泡菜kimchi,芽菜同埋木耳絲。泡菜辣辣哋同時十分爽口,酸酸的大白菜味道不錯,芽菜的口感比較林身,略帶一點水分,木耳比較硬,好一般。之後嗌咗一樣小食:香煎韓式薯仔脆餅$108 面頭鋪滿墨西哥脆餅,食落的味道似粟米片,口感香脆。薯仔脆餅外層煎得金黃香脆,十分誘人。食落去口感微脆,不會太誇張,薯仔味仲非常香濃,整個口腔被軟林且油香十足的薯仔蓉包圍,十分滿足,這個推介一定要試呀!牛肉餅配蜜糖醬油汁$168牛肉餅有啲似西式嘅牛肉漢堡,都是用了一些不同部位的牛肉攪碎形一成一塊肉餅,中間夾雜一些蔬菜,口感不錯。吃下去調味料很重,也正是帶濃味的原因,旁邊有啲甜甜地嘅年糕,是蜜糖醬油汁喔。年糕一分為二,因此成一個拱形,比較特別。估唔到甜甜地嘅效果都幾好,口感仲非常煙韌,同時唔會話好硬。印象中連mocktail都沒有,原本都唔諗住飲,不過見到張枱有summer drink的speci

牛肉餅配蜜糖醬油汁$168

印象中連mocktail都沒有,原本都唔諗住飲,不過見到張枱有summer drink的special menu所以點了一杯 floating ice big$58 成杯嘢好夢幻,入面有蜜瓜,西瓜和哈密瓜做floating ball,飲落去係帶有水果味嘅七喜,非常清新。面頭嘅青瓜和三角形西瓜片裝飾都好靚。由於份量都幾大下,所以兩個人share一杯也可以。

這兒的裝飾十分靚,牆身都用韓式鐵匙羹作佈景,店鋪仲有分上下層添,超大。若然一場嚟到利東街,一定要試,因為食物的質素真的讓我有驚喜。