2025-07-10 69 浏览
🐷📌 #豬西食將軍澳 #豬西食新界.今次去咗將軍澳呢間氣氛唔錯嘅cafe,小編平時都幾鍾意去食牧羊少年,因為佢地主打創意菜式同精緻套餐,比起好多cafe都更精緻、出品有水準! 呢間分店仲要環境超舒服😆😆今次我地就叫左個「與你分享2人套餐」👭🐷牛油果莎莎墨西哥脆片伴酸忌廉牛油果莎莎醬新鮮香滑,配搭香脆墨西哥脆片同酸忌廉,口感層次豐富,開胃又唔會太膩,做小食好啱🤣 份量超多 兩個人唔係咁易食得曬但我地都盡力食左9成😂😂😂🐷金沙鹹蛋黃鳳尾蝦意大利粉意粉煮得彈牙,鳳尾蝦新鮮彈牙,4隻蝦一人兩隻唔洗爭!😂😂 鹹蛋黃醬濃郁香滑,鹹香味道非常突出,整體味道平衡又有層次,好有驚喜。🐷紅酒燴牛面肉伴薯蓉烤澳洲西蘭花牛面肉燉得軟腍入味,紅酒醬汁香濃,薯蓉幼滑細膩,用來配搭牛面肉好唔錯! 仲加上配搭烤到幾香甜嘅澳洲西蘭花,整體味道豐富😆🐷焙茶心太軟配雪糕(要加$58)心太軟熱速速,焙茶味道濃郁! 配埋佢地用左Häagen-Dazs嘅焦糖脆餅味雪糕一齊食,「冰火交融」🧊🔥😂😂 真心好食!🐷Häagen-Dazs雪糕杯 士多啤梨味唔洗額外加錢都可以食到好味嘅雪糕作甜品 仲要唔係迷你杯!😆真心抵讚~🐷冰梨無花果白
🐷📌 #豬西食將軍澳 #豬西食新界

今次我地就叫左個「與你分享2人套餐」👭

🐷牛油果莎莎墨西哥脆片伴酸忌廉

🐷金沙鹹蛋黃鳳尾蝦意大利粉

🐷紅酒燴牛面肉伴薯蓉烤澳洲西蘭花

🐷焙茶心太軟配雪糕(要加$58)

🐷Häagen-Dazs雪糕杯 士多啤梨味

🐷冰梨無花果白桃烏龍芝士奶蓋(凍)
飲品清新帶果香,芝士奶蓋香滑濃郁,冰涼解渴🥰
(重點係飲呢啲特飲奶蓋都唔使額外加錢!)

🐷紅桑子乳酸忌廉芝士奶蓋(凍)
酸甜紅桑子味道醒胃,乳酸忌廉同芝士奶蓋令口感更豐富,飲落層次分明😙
(呢款 不用額外加錢!😆😆)
牧羊少年咖啡館🦙
📍 將軍澳坑口寶康路105-107號香港單車館地下G53號舖
#吃貨日常 #香港 #西餐 #創意菜 #甜品 #飲品 #堂食 #好西 #食 #香港美食 #hkfoodie #foodiehk #將軍澳 #將軍澳美食 #將軍澳好去處