2023-02-28 31 浏览
今個月係同太太拍拖十週年紀念,除咗去同太太睇周興哲演唱會外,當然就緊係要慶祝一下!食返餐好啦😋小編就揀左位於中環嘅「Pazzi Isshokenmei」,餐廳除左環境高級而且佔地有6,000sqft.咁大👀APPETISER前菜賣相好精緻,芝士薄脆配上墨西哥蛋黃醬,脆片滿滿芝士香味😊加埋一個好新穎嘅配搭,就係黑松露枝豆,真係非常之特別!而且會食極都停唔到口😂主菜:SASHIMI是日刺身為深海池魚:起初以為會腥但係一啲都唔腥,而且魚肉又鮮又嫩!JAPANESE ABALONE 日本鮑魚:好高質!個醬汁係椰子泡沫,面頭放有椰子脆片同埋法國魚子醬,真係十分之奢華!MISO CRAB TAGLIOLINI 面豉蟹肉鳥巢麵:個麵條係餐廳自家製,非常之足料,而且蟹肉嘅份量都好多😋HOKKAIDO UNI PAPPARDELLE 北海道海膽寬條面另(+$280):面層鋪滿不少嘅海膽!海膽好新鮮好鮮甜!😋而且面頭仲有明太子同埋炸紫菜,真係好特別嘅一道菜🤤SEABASS 鱸魚:首先魚嘅表面煎到金黃色,又香又脆!但仍然保持到嫩滑感覺😋KAGOSHIMA SIRLOIN 日本鹿兒島A4 和牛西冷(另加+$2

APPETISER

主菜:

KAGOSHIMA SIRLOIN 日本鹿兒島A4 和牛西冷(另加+$280):呢個和牛真係嫩滑,入口即溶!而且煮嘅火喉煮得岩岩好!外脆內軟,油脂分布均勻😋

UNI CAKE海膽蛋糕(另加+$180):咁重要嘅節日,當然就緊係要加埋呢款高質嘅海膽蛋糕啦😋食落都好正!入邊有海膽同埋魚生,超級新鮮!

甜品
北海道牛乳 Cremia 雪糕:店員為我哋準備好嘅雪糕,而且仲即席為我哋調教自家製雪糕,佢哋雪糕🍦嘅濃度十分高,牛奶香甜幼滑,再加上檸檬皮同海鹽,口感好豐富 味道一流😋

飲品:
WINE PAIRING(另加$488/位): 餐酒搭配為氣泡白酒,容易入口!

P.S. 晚市時段二人同行,一人半價 (優惠至三月底);四人同行一人免費及免費一支有氣葡萄酒 (優惠至三月底),大家快啲去享用優惠啦😬