2019-07-15
今日同朋友帶孩子去九龍灣玩,諗住是但食啲嘢,見到OpenRice呢一間茶樓嘅食評都唔錯,於是就去試一試。估唔到,真係好好食,充滿驚喜!首先係我哋四個人坐左一張好舒服自成一角嘅卡位,兩個孩子玩成一團,都不會阻到其他人,枱與枱之間有足夠的空間,可以同朋友傾計,都唔會騷擾到其他人或者比其他人騷擾。其實係睇食評見到佢啲點心好可愛,即管嚟試吓。我都知道有時相片同埋事實未必可以一致,但估唔到,佢係真係可以做到,佢個豬仔樣嘅包,真係好似豬仔架,孩子見到都好開心!懷舊腸粉用架車仔上,淨係個賣相已經殺曬,小朋友一路食,一路推架車仔,不知幾高興。而且啲酒樓侍應生好Nice,連傳菜員都好友善,同啲小朋友傾計同埋玩。如果下次再嚟開九龍灣,我一定會再嚟呢一度飲茶。甚至打算試吓佢嘅晚餐。
估唔到,真係好好食,充滿驚喜!