2020-12-01 535 浏览
以前成日都有好多人問我,如果要買好食嘅蛋糕,除咗係一般嘅連鎖店之外,仲可以去啲咩地方,我自己都唔係好識答,但今日行過沙田嘅時候,就發現呢一間蛋糕店,裏面仲有天仁茗茶嘅蛋糕,真係幾特別。呢一間蛋糕店個鋪面都幾大,除咗有蛋糕買之外,亦都會有唔同嘅小食。蛋糕嘅設計亦都幾精緻。仲有小籠包款式揀,真係頂癮。買咗一個蛋糕叫「粉紅甜心」,其實買呢個蛋糕,識我嘅朋友都知道我唔係買俾自己食,如果要買比自己食嘅話,梗係買朱古力比我今次買俾朋友食,所以就揀咗呢款。蛋糕上有一個用糖整成嘅心形🧡,裏面亦都有一啲細嘅朱古力,加埋士多啤梨中,同埋士多啤梨糖漿,雖然好邪惡但賣相非常之好,至少送俾人嘅話,一啲都唔失禮。蛋糕甜甜地,中間亦都有餅碎同埋Cream,質感都幾豐富,幾唔錯。價錢來講, $368 ,唔算特別平,但係如果食過設計嘅話,就冇咩所謂啦🤣

蛋糕嘅設計亦都幾精緻。

仲有小籠包款式揀,真係頂癮。

2020-11-11