今日同老公結婚週年紀念日念下食乜好,因為我地2個都喜歡烚吓烚吓。所以就決定去尖沙咀既《老鍋》,念下食乜好,叫咗一個新推出嘅火鍋,完個椰青三黃雞鍋,店員即場將完個椰青水加入火鍋湯底,再放入新鮮雞。肉類方面叫了一個安格斯肥牛,魚類方面叫了新鮮脆鯇魚片,新鮮即製響鈴, 另外有小食,甜不辣,鹽酥雞,鹹蛋黃炸魚皮。樣樣都出色!最出色係個甜不辣,熱辣辣上台!食到好滋味!蔬菜方面,老公叫左個番薯苗,我就叫了娃娃菜,而蔬菜方面都好新鮮!原來椰青湯底,會令蔬菜更加鮮甜黎食火鍋就少不了稻庭烏龍麵,新竹米粉。尾聲食到好飽,碟碟餸都大大份。仲有不能不介紹我哋叫咗兩杯特飲!一杯是杞子杭菊露,另一杯是沖繩黑糖烏梅汁!2杯飲品都唔係一般紙包飲品或者罐裝飲品,係真材實料製成!因為睇得出杯裏面所有食材都係新鮮製造!非常滿足!值得推介大家去《老鍋》
今日同老公結婚週年紀念日
最出色係個甜不辣,熱辣辣上台!食到好滋味!
原來椰青湯底,會令蔬菜更加鮮甜
仲有不能不介紹我哋叫咗兩杯特飲!
一杯是杞子杭菊露,
另一杯是沖繩黑糖烏梅汁!
非常滿足!值得推介大家去《老鍋》