2018-03-02
一直有follow開呢間餐廳嘅instagram,一直覺得啲食物好吸引但一直未有機會試,終於喺情人節嘅時候book咗枱去試☺️餐廳面積唔大,但佈置同格局都幾精緻,幾適合朋友聚會又或者自己一個嚟飲杯嘢食件餅。當晚其實都幾full,食飯途中見到有唔少人想walk-in但無位,好彩一早book咗枱姐!😆Menu佢地有兩款,一款係set,一款係a la carte,我地今次決定叫a la carte。海鮮濃湯 ($80)呢個濃湯鮮味十足而且味道濃郁,相信師傅應該係用咗蝦頭去煲湯。附上嘅㰖油法包外脆內軟,用嚟點湯食一流。個湯其實幾足料,入面有幾隻青口之餘仲有咁大舊蟹肉。美國安格斯10安士肉眼扒配蒜香薯角及露荀 ($226)呢個係朋友叫嘅main course,叫咗6成熟,但肉汁依然飽滿。塊肉眼扒皮脆肉嫩,簡單嘅黑椒同鹽調味已經令到個牛肉味好出,相信應該係靚牛肉嚟。配上新鮮露荀以及另外咗調味嘅薯角。香辣羅勒蝦汁大蝦扁意粉 ($180)扁意粉夠彈牙,配上特製蝦汁,濃香得嚟有少少微辣,再加上甜酸度適中嘅蕃茄仔,成個意粉配合得好好,而且食完唔會覺得膩。主角虎蝦新鮮彈牙充滿肉汁,見到師傅喺烤大蝦嘅時候有另外
海鮮濃湯 ($80)
個湯其實幾足料,入面有幾隻青口之餘仲有咁大舊蟹肉。
美國安格斯10安士肉眼扒配蒜香薯角及露荀 ($226)
配上新鮮露荀以及另外咗調味嘅薯角。
香辣羅勒蝦汁大蝦扁意粉 ($180)
主角虎蝦新鮮彈牙充滿肉汁,見到師傅喺烤大蝦嘅時候有另外調味。
甜品方面,餐廳有唔同款式嘅蛋糕提供,可惜當日我實在太飽無機會試😫等我下次再嚟食過先🤤
情人節,係要有番啲sparkling wine先有氣氛嘅,餐廳除咗上面果兩個menu之外仲有提供wine list俾大家慢慢揀。
總括嚟講,我同我朋友都好滿意呢一餐,我地之後都會再嚟同推介俾身邊嘅朋友。☺️