2021-11-07 31 浏览
好耐冇食過拉麵,然後男朋友話之前試過一間覺得好味,於是就帶咗我去食啦,呢間就係尖沙咀嘅鬼金棒,個名都有啲熟面口,好似都聽過其他朋友有食過。呢度好有氣氛,晚上好熱鬧,四圍都有啲日本鬼嘅公仔,好可愛。呢度嘅拉麵同平時嘅款式有啲唔同,唔係一般嘅豚肉拉麵,我好鍾意食芫荽,於是揀咗個芫荽麻辣湯底嘅拉麵,男朋友上次食過拉麵,今次試沾面,佢都係揀咗個芫荽麻辣湯底。呢度好貼心,知道佢啲湯顏色比較深,有即用即棄圍裙俾人着。我嘅拉麵嘅麵條係比較粗,只係沾麵嘅麵條,賣相好吸引,湯底龍,面嘅口感唔錯,整體上都幾惹味~佢嘅叉燒好驚喜!好出色!係暫時香港食過拉麵店數一數二嘅叉燒我哋兩個一致更加鍾意佢嘅沾面!佢嘅正面嘅湯底更加六,食落甚至有少少酸辣嘅感覺,好神奇!好惹味,有少少似米線湯底,好好味,喺其他拉麵店食唔到嘅味道!滿足又飽嘅一餐。

呢度好有氣氛,晚上好熱鬧,四圍都有啲日本鬼嘅公仔,好可愛。

佢嘅叉燒好驚喜!好出色!係暫時香港食過拉麵店數一數二嘅叉燒

滿足又飽嘅一餐。