2023-02-03
首先我一定要讚一讚嘅係,呢度店員服務態度非常好,年青有活力的店員,是食物以外最大的賣點。餐廳有少數私隱度高嘅包廂,雖然唔係有門果隻,但空間一定足夠兩個人漫談心事,朋友聚舊是很不錯的選擇。一系列已經調校好的醬汁,有胡椒柚子等,能夠將和牛嘅味道提升,或去除當中的油膩感。擺盤精致。坐低先叫一杯Suntory,生啤都係$48,呢杯啤酒嘅特色係佢嘅泡有一種細緻嘅綿密,口感像綿花糖,但如果不是好泡之人可能會不大喜歡。一份黑毛和牛厚切是這一間餐廳推薦之一,$598,180g,絕對夠一個人食,我地兩個人食都OK,除左牛之外,亦有蔬菜作為side dish,頗為多元化。和牛油脂重,入口冇渣,牛味香濃。餐廳個爐非常高溫,有效鎖住和牛的肉汁,而且亦都容易控制熟嘅程度。特別一讚嘅係佢嘅爐旁邊有唔少排氣孔,所以餐廳唔會有油煙味,即使係自己嘅衣服,都唔會有油煙味,因為油煙已經係呢啲排氣孔度排走。之後我亦都答我叫咗一份牛舌,牛舌有分上部位同下部位,呢份係屬於上嘅部分,更加彈牙同爽脆。燒肉一定要配一碗白飯,呢個相信唔使多講都會明白。只要到餐廳光顧,都會有一份甜品贈送,而這個甜品是雪米糍,同埋杏仁布甸,特別上一讚嘅係,
和牛油脂重,入口冇渣,牛味香濃。
燒肉一定要配一碗白飯,呢個相信唔使多講都會明白。
只要到餐廳光顧,都會有一份甜品贈送,而這個甜品是雪米糍,同埋杏仁布甸,特別上一讚嘅係,杏仁味非常非常Rich,而且送上嚟嘅時候非常精緻,我很喜歡。