2019-09-24 183 浏览
好友生日,又係要出動食好西啦~網上見呢間餐廳情調唔錯,加上近我公司附近,即管試試佢~~訂了7點,6點半到餐廳,朋友又未到,但餐廳都俾我坐住等。等人最好就係叫返杯飲品啦~點左望落最安全的Mojito....嗯...味道一般啦~香檳的味道令我感覺唔到青檸同薄荷的清新。朋友黎到同我點左同一杯飲品,但佢果杯靚過我,有朵花花裝飾,感覺唔係同一個人沖的。前菜點左: 2件海膽多士,海膽份量好足,味道鮮甜,多士香脆。凱撒沙律,味道普通。白酒牛油藍青口,法國藍青口細嫩,蒜香撲鼻。無花果香煎鵝肝,煎無花果配左焦糖片,超好食,鵝肝反而變配角。主菜: 墨汁手打意粉配西班牙紅蝦。 手打意粉幼身似天使麵但有咬牙,紅蝦煎到啱啱熟,好香口。西班牙黑毛豬1件,份量好足,不過好似煎得有點熟,不過都唔會太鞋。最後我訂座時說明朋友生日希望餐廳幫忙寫字,朋友未到時我已order定一個心太軟。飯後準時送上。整體食物做得出色,服務也很貼心,雖然座位之間略微迫左d,不過香港地小,租貴。我都明白既~~最緊要朋友食得開心!!
訂了7點,6點半到餐廳,朋友又未到,但餐廳都俾我坐住等。

凱撒沙律,味道普通。

白酒牛油藍青口,法國藍青口細嫩,蒜香撲鼻。

2019-09-23
庆祝纪念