2022-11-20 72 浏览
同朋友一齊搵Cafe食嘢,朋友介紹呢度有間隱世Cafe,有高質素西餐水準,於是book枱試吓餐湯係好香濃嘅雜菜湯,處理非常有心思,牛肉油脂浮左上面,非常清甜,加上少少香草,味道甘香我哋叫咗一個慢煮紅酒牛肋條配法式蒜蓉麵包早前菜,冇諗過錢財都可以做得咁靚,牛肋條好淋, 明顯用咗好多時間處理,味道濃郁,好入味,放喺蒜蓉包上,一齊放入口,味道好夾,平衡返個濃度我哋叫咗法式甜酒西班牙到洛克豬肉眼扒配南瓜醬,肉眼扒八成熟,啱啱肉心夠熱,但又唔太韌,恰到好處,加上甜酒調味,同埋配菜香草,非常細心,想豐富啲亦都可以點南瓜醬, 更加有層次仲有青醬雞肉會意大利扁面,青醬非常濃郁,加上橄欖油嘅甘香,入口豐富,非常滿足,炒雜菇亦都新鮮,為意粉加添恰度水份,簡單嘅意粉都見到高質西餐嘅誠意飲品方面都好多選擇,我哋揀咗水果冰茶, 同埋薄荷青檸梳打,平衡返濃香嘅食物,成餐飯都非常滿足完整

2022-11-18