2022-08-10
成日黎觀塘呢頭都唔知原來鴻圖道呢邊有咁高質嘅日本餐廳,黎完真係覺得相逢恨晚🤣‼️除咗嘢食高質之外,仲好高性價比,叫咗超多嘢食都係$500左右~平日夜晚嚟冇咩人,座位好闊落,坐得好舒服!有個餐牌係有特價嘅嘢食,全部都好抵食🥰✨阿根廷赤蝦 $9/隻本身見到咁平真係冇乜expectation,點知嚟到真係嚇親,赤蝦超級大隻😳 而且勁新鮮勁鮮甜,真心好推薦😎🌟 因為我好鍾意食赤蝦,都試過好多唔同嘅日本餐廳,覺得呢間絕對係好高質!本身只係嗌左4隻,後尾好味到加多6😆❤️✨時令生蠔🦪 $13/隻老實講以呢個價錢嚟講就一定唔會係好肥美好大粒🤣 呢款食落海水味會重啲,但都好新鮮,冇臭味,都推薦大家試下👍🏻✨松葉蟹味噌甲羅燒 $48蟹蓋入邊裝住滿滿嘅蟹膏,仲有啲蟹籽同蟹肉。另外亦有一粒蛋黃仔同埋少少蔥花作調味😙 侍應會過嚟幫你撈勻,燒得差唔多之後可以搽落啲多士度食😝 一啖擺落口超滿足🤩!✨極上三文魚雪花腩 (5片) $72鍾意三文魚腩嘅我食完已經即刻想encore🤣🙌🏻 5片魚腩都好厚切,超肥美‼️入口滿滿嘅油脂,好正🥳✨火焰親子卷 (6件) $86火炙三文魚燒得好香,都幾肥美,有少少入口即溶嘅感覺🤓 ✨日本
有個餐牌係有特價嘅嘢食,全部都好抵食🥰
✨阿根廷赤蝦 $9/隻
✨時令生蠔🦪 $13/隻
✨松葉蟹味噌甲羅燒 $48
✨極上三文魚雪花腩 (5片) $72
✨火焰親子卷 (6件) $86
火炙三文魚燒得好香,都幾肥美,有少少入口即溶嘅感覺🤓
✨日本芝士年糕 $38
芝士年糕係2件開4,外面炸得好香脆,外脆內軟,芝士味好香😍
✨三文魚炒飯 $72
比起其他菜式,呢個比較普通😂 雖然味道都唔錯,但覺得大家可以揀其他主食,都有好多選擇。
餐廳仲送咗2個沖繩海鹽雪糕比我哋🍦好鍾意食呢款雪糕,少少鹹鹹地,好重奶味同埋好滑😚