2019-07-23 69 浏览
其实都几钟意试香港嘅茶记或者冰室,见呢间装修几靓又多人打卡,一于试试~今次Order下午茶餐,Around:$49/per💁🏻‍♀️餐厅装饰风格几fashion,睇落感觉新式主题茶记咁,无论地砖定墙身都落过心思设计,墙物上更有喷漆涂鸦作品,CP值唔错。槟城叻沙海南鸡米线$38-味道系可接受范围水平内既,只系对我而言叻沙味道唔够浓,可能因选用米线关系,米线本身比较难吸收汤底味道,如果改为米粉应比较合适,另外海南鸡食得出滑嫩,可惜浸入叻沙汤底而唔系另上关系,耐左既鸡已冇第一口☝🏻咁滑嫩,建议朋仔点单事先要求海南鸡另上🍴咖哩鸡扒饭$42-呢个十分欣赏佢较出后既咖哩,绝唔似日式咖哩,而系似中东经香料特别调制后既咖喱,够晒香浓,而鸡扒已切件经炒香再放入咖哩汁内,配上白饭到就好夹🤤跟餐$9樽装招牌奶茶-出名自家冻奶茶会入樽装,比较乎合卫生同方便买外卖既朋友,白浓够滑,的确唔错,对比维记樽装港式奶茶既话,维记茶味会重d,而呢款奶味会重d🤔跟餐$9港式茶走红豆冰-同往日茶记叫既红豆冰唔系之处:拎走1/3奶左右既份量加入茶走奶茶,除左奶、红豆味之外,仲多左份茶香,感觉几特别因同平时饮既红豆冰唔一样,都唔错

今次Order下午茶餐,Around:$49/per

樽装招牌奶茶

跟餐$9樽装招牌奶茶
港式茶走红豆冰

跟餐$9港式茶走红豆冰-
同往日茶记叫既红豆冰唔系之处:拎走1/3奶左右既份量加入茶走奶茶,除左奶、红豆味之外,仲多左份茶香,感觉几特别因同平时饮既红豆冰唔一样,都唔错既🤗

🙋🏻‍♀️俾多啲机会唔同食店,只要乐意比机会,通常可进步空间好大,时日有加改进会愈做愈好,香港人太健忘太急速,对一般评价或要等既食店都唔会返转头,但相信大家可抱着支持本地食店想法,成长对每间餐厅都十分重要,请一齐多一分抱容之心❤️。👍🏻
2019-07-05
下午茶☕️餐