2019-10-09 365 浏览
去到太子又係「潮洲人」時間,呢間湯飯真係好正架!因為湯底真係好。之前食果大蜆湯飯,個湯鮮得黎又甜,甜得黎又鮮!蜆肉爽口又唔腥,所以我今日又黎食。今日我就點左醉蝦湯飯,其實呢,碗飯一上我其實有點失望,因為蝦望落唔係太大隻,呢-就係無逼爆碗的感覺。可能我太天真勒,俾幾廿蚊想要上得床又要有張被,講番個味道先,醉醉地但又唔係好醉,我平時唔係太酒,但有少少掉味成件事就好完美,我就係要呢種感覺。隻蝦身就一般,肉地就唔係好爽口彈牙,但係呢,可以狂啜佢蝦殼與蝦身的酒味湯味,我覺得好正下!要比較蜆同蝦,我覺得蜆係鮮甜,所以我投蜆一票,飯黎講,食得出係靚米,煮飯黎講,睇下佢煮得腍定硬,湯就唔洗講係出名好飲。最後要讚下支參蜜,講左自家製無添加,又潤又好味!

最後要讚下支參蜜,講左自家製無添加,又潤又好味!