餐厅: 蟹仙海鮮蒸碢大公館
资讯:

🥰我真係好最鍾意食海鮮🦐🦀🦞蒸海鮮就夠原汁原味啦😋今次就去左一間位於銅鑼灣叫做蟹仙蒸氣碢大公館。$449食足九款嘅海鮮套餐,仲人專人服務唔洗怕自己蒸過時唔好食添!同店員傾幾交流後得知,老闆係做海鮮批發生意,所以店舖就可以攞到第一手靚嘅野生海鮮啦!品質有保證🥰食過後真係有別於一般海鮮店,推介👍🏻我哋就叫左個尊貴海鮮套餐9款海鮮加蔬菜粥底甜品^_^其實好豐富🇯🇵日本野生大赤蝦🦐好大隻!蝦膏鮮甜濃郁🇯🇵日本大元貝🔸厚肉鮮甜,處理得好乾淨無沙台灣九孔鮑魚🔸夠彈牙又唔會老翡翠螺🔸都係彈牙肉質大西洋野生青口 🔸肉質肥美,鮮味十足韓國斧山珍珠蠔🦪size唔太大,但都夠鮮味野生琵琶龍蝦🦞肉質超彈牙又鮮甜太平洋饅頭蟹🦀外表好可愛,主要係食膏嘅罕有藻食綠膏蟹🦀蟹肉較多肉又爆膏香軟綿滑🥬有機蔬菜籃🧺粥底😙絕到不能錯過吸收哂所有海鮮精華,鮮甜味美最後甜品係棷汁燉雪燕,夠滋潤又唔太甜今餐的確食到正嘅海鮮,真係同普通貨色正太多啦!價錢屬中下價錢啦!食得精就好滿足啦
🥰我真係好最鍾意食海鮮🦐🦀🦞

我哋就叫左個尊貴海鮮套餐9款海鮮加蔬菜
粥底甜品^_^其實好豐富

🇯🇵日本野生大赤蝦🦐好大隻!蝦膏鮮甜濃郁
🇯🇵日本大元貝🔸厚肉鮮甜,處理得好乾淨無沙
台灣九孔鮑魚🔸夠彈牙又唔會老
翡翠螺🔸都係彈牙肉質
大西洋野生青口 🔸肉質肥美,鮮味十足
韓國斧山珍珠蠔🦪size唔太大,但都夠鮮味

野生琵琶龍蝦🦞肉質超彈牙又鮮甜
太平洋饅頭蟹🦀外表好可愛,主要係食膏嘅
罕有藻食綠膏蟹🦀蟹肉較多肉又爆膏香軟綿滑
🥬有機蔬菜籃🧺
粥底😙絕到不能錯過
吸收哂所有海鮮精華,鮮甜味美
最後甜品係棷汁燉雪燕,夠滋潤又唔太甜