2019-08-16 194 浏览
同老公慶生精挑細選,終於揀左間有情調又要食物出色,尤其老公最鐘意食靚牛扒,與其我自己買來煮,不如乾脆地揾間餐廳同佢慶祝下好過,呢間餐廳其實在嘉里酒店平台的,主打係80day up dry Aging的牛扒同豬扒,我相信老公應該會滿意,而且可以邊食邊欣賞碼頭夜景。餐前有餐包提供,香脆鬆化有埋牛油跟的,我地食晒還會問我地要唔要添加,留肚食主菜不加了! Dry aged ribeye steak 350g 老公要 medium rare 廚師煮得剛好 牛扒切開中心嫩粉紅,不會過火而且女仕應解釋熟成牛扒 同 medium普通牛扒差不多 夠晒 juicy 牛味又夠濃味,提供三款岩鹽同酸青瓜,芥末同黑椒醬汁,醮點更突出牛扒肉味,微微碳燒香味脆邊,有嚼口但唔係韌的,口感一流,食後口腔仍保留著牛肉香味。幾款調味料選擇蜜桃荔枝 soda $68香桃味比荔枝味強,唔會過甜,夏天消消暑。30 Day Dry-aged Pork Shoulder Butt Steak個豬肩燒得外表焦脆,粉紅色肉嫩有肉汁,肉的紋理好清析鬆軟,配紅酒汁好滋味,我喜歡 d彩色配菜又好味又健康,sour cream焗薯仔更好啱我口味

Dry aged ribeye steak 350g

幾款調味料選擇

蜜桃荔枝 soda $68
香桃味比荔枝味強,唔會過甜,夏天消消暑。

個豬肩燒得外表焦脆,粉紅色肉嫩有肉汁,肉的紋理好清析鬆軟,配紅酒汁好滋味,我喜歡 d彩色配菜又好味又健康,sour cream焗薯仔更好啱我口味,紅蘿蔔,露筍,老公對兩款肉都覺得好滿意。

2019-08-16