2022-09-06
近期最hit一定係香港公園新開嘅瀑布餐廳💁🏻♀️,窗台位望出去就係園林池畔嘅景色,夠曬Elegant,可惜用餐當日咁啱落雨,但隔住霧汽影出黎嘅相依然咁有feel,打卡就冇野好挑剔啦,但野食真係好一般,朝聖一次就夠,回頭係never💩。3course set lunch $188+1餐包係嘉頓牛奶餐包💩,上枱已經涼曬,配嘅黑醋同牛油,唔係好搭。Menu成日轉,可能我真係唔好彩,嗌嘅野食全部都比較伏,真係好失望💩。Starter:✏️蕃茄忌廉湯 🍎8/10蕃茄加酸忌廉,第一啖已經覺得有啲偏酸,不過飲落又幾上癮。湯都幾滑,冇渣,夠開胃。✏️煙三文魚火箭菜沙律 🍎6/10魚嘅顏色偏深橙,食落嘅煙燻同鹹香味唔太出,沙律菜冇咩特別,heahea地咁💩。Main:✏️慢煮雞胸配自家青醬 🍎6/10要讚嘅係個雞胸嫩得嚟多汁唔柴口,但雪味好勁,個青醬又偏腥,兩件事完全唔搭,相信求其搭個普通燒汁會仲好食。✏️香煎比目魚配黃芥末汁 +$60 🍎7/10魚煎得都幾好,外皮淋咗少少,但魚肉都算軟嫩,可惜個醬汁又係唔太夾,減曬分。我估哩一餐取悅到我嘅只有啲烤蔬菜,夠爽脆,其他都好一般💩。Drink:有咖啡或茶,冇咩特別,
3course set lunch $188+1
✏️慢煮雞胸配自家青醬 🍎6/10
香煎比目魚配黃芥末汁
✏️香煎比目魚配黃芥末汁 +$60 🍎7/10
Drink:
有咖啡或茶,冇咩特別,甜品要再加錢,但因為啲野食好麻麻,即時對個甜品冇曬興趣。
總括而言就係俾錢買景,野食真係唔合格💩,影相雖然好靚,但如果期望食到一餐正常水平以上嘅西餐,相信會好失望。有興趣記住電話book枱,而且一定要揀窗台位💁🏻♀️,食完再行埋香港公園親親大自然就fit啦,至於野食,淺嘗就好💩。