2022-05-18
今日同男朋友去旺角行街,喺openrice上面訂咗位食飯。一入餐廳即刻好大驚喜,裝修得好靚,窗邊仲有兩個大心心, 好啱拍住拖嚟食嘢。而因為喺23樓嘅關係,望落去景色唔錯。我叫咗前菜餐湯加甜品,再加蒜香墨魚仔,餐湯係蕃茄濃湯,真係超級濃蕃茄味,但又唔會好酸。牛油麵包亦一啲唔媽虎,超鬆軟,好食過街外包店嘅多多聲。墨魚仔大大粒,好彈牙,配蕃茄油醋汁,少少酸,啱曬用黎開胃。主菜我就叫咗一個香辣牛臉頰肉燴羅勒長通粉,賣相好好,夠colourful。牛臉頰肉超級嫩滑 ,長通粉煮得啱啱好,唔會話韌。醬汁其實唔辣,有少少似蕃茄口味,所以食落好開胃 ,附送嘅飲品我就叫咗同檸茶,正常水準。最後嘅甜品係芒果慕斯,食得出整得好有心機,同外面甜品舖賣嘅差唔多 ,芒果味好濃,唔係死甜。 整體嚟講呢間餐廳,我會畀幾高嘅分數,環境又靚,職員仲要態度好好。