2021-10-31
《Bellevue Bar and Grill》呢間餐廳好有情調,位置喺高層所以可以眺望到街境,夜晚望出去真係幾靚💕 🍭Strawberry Cream($68)🍭Long Island Ice Tea($68)Strawberry Cream 真係勁有少女心好岩打卡!開初驚驚地會有藥水味但飲落又ok! Long Island 唔係我杯茶,好甘苦,友人飲晒!🍭凱撒沙律加香辣雞扒($138)平時食嗰啲Caesar Salad 係全部切粒既,但呢款無論菜同雞都係完整咁上!幾特別!有芝士片同煙肉片,幾好食!佢個醬係另上,唔係傑身,淡淡地幾正!🍭烤加拿大豬架($258)店員話係食橡果既豬~ 肉質好鮮嫩,不過煮得唔夠平均,有啲位肉質冇咁嫩~但整體都唔錯!🍭煎北海道帶子伴蒜香意粉($198)呢個真係好好食!必點!帶子大大粒!切開見到煎得剛好!同埋成碟有有好多蒜粒~~~ 好香口!🍭焗火焰雪山($98)因為之前有過唔好既食火焰雪山既經歷⋯⋯ 所以我有啲怕食呢款甜品!但食完呢個之後發現原來可以咁好食🤣 首先講下每個火焰都有個淋酒著火既表演🤣係幾吸引!因為倒左一定份量既酒,所以有啲怕會苦~ 但呢個係大部份
🍭Strawberry Cream($68)
🍭Long Island Ice Tea($68)
🍭凱撒沙律加香辣雞扒($138)
🍭烤加拿大豬架($258)
🍭煎北海道帶子伴蒜香意粉($198)
🍭焗火焰雪山($98)
因為之前有過唔好既食火焰雪山既經歷⋯⋯ 所以我有啲怕食呢款甜品!但食完呢個之後發現原來可以咁好食🤣 首先講下每個火焰都有個淋酒著火既表演🤣係幾吸引!因為倒左一定份量既酒,所以有啲怕會苦~ 但呢個係大部份都唔會架!而且成件甜品好滑,正!
🍭意式雜菜麵包濃湯($108)
加左麵包粒喺湯入面,幾特別!咬落好煙韌~ 同埋湯都好濃郁多料!好有口感~
🍭餐包
想講佢地每上碟菜都會換一換隻碟!而且侍應服務態度好好好殷勤~ 環境好靚,成個用餐體驗好舒適!