2021-03-27
專登同男朋友搵左間靚景既餐廳(可以提前book近窗邊位, 讚)見到個海景食飯好有氣氛我地嗌左soup of today, 係日本紫薯湯, 顏色好特別, 好少會飲紫薯, 味道中規中矩, 男朋友覺得少少甜之後前菜熟成牛肉沙律同6件日本炸蠔落單個時waiter仲有推薦呢個沙律用既牛部位係薄切同嫩口d, 岩曬lady食熟成牛+ sauce 依個配撘幾夾, 而且牛肉算重&香, 可以一試, 而且都幾大份, 唯一係啲車里茄有d酸值得一提係日本炸蠔(推薦!!!), 一上枱個下比佢個size嚇親, 大大件, 賣相佳, 仲配左個松露醬, 好甜好正皮算薄, 依個會encore!! 而且適合3個人食都冇問題主菜一人一塊熟成肉眼扒五成熟(廚師幫我地分左2件上) 好貼心唔洗自己分, 唔多肥肉 牛味重 煎到個邊有少少燶, 個邊口感卜卜脆, 好岩我地口味, 而且真係岩岩好五成, 唔會”鞋”口, 好滿意最尾甜品一人一份好滑既燉蛋~正整體食物都幾滿意 唯一係水果有d酸另外值得一提餐廳提供暖水比客人 非常有lady心Nice experience
見到個海景食飯好有氣氛
Soup of today