青花 (THE FOREST)

Champak Restaurant by ATUM (THE FOREST)
2021-12-08 432 浏览
青花地址: 旺角奶路臣街17号The Forest 1楼107-108号舖The Forest喺旺角开咗一段时间,成日都真系咩机会行入去睇下。 估唔到呢间餐厅啲装修都几靓几特别,充满著花花草草嘅布置,好有小清新感觉,超适合一大班朋友来食野~泰式大虾炒金边粉 🦐 $138大虾真系好大只兼爽口;金边粉份量真心超多,而且充满茄汁味,每条都好甜,可惜炒得比较干身,甚至会黐埋一旧添。惹味拼盘 🥢 $92由细到大都好钟意食猪颈肉,所以几开心呢间野啲猪颈肉唔会烧到干之余仲保留肉汁,而且大大块无咩肥膏,爽口弹牙,完全唔会觉得会好肥腻。鸡肉就有有少少韧啦,但都烧得几香。炸鸡卷食得出加咗唔同嘅香料,几惹味,而且连埋啲泰式酱汁一齐食,配搭起来效果唔错,值得一试!🤤天多尼烤鸡・斑兰青咖哩 🐔$108少少辣,仲带有少少椰香味,钟意食辣嘅朋友一定会越食越多,越食越开胃。烤鸡味道几好,超惹味,鸡肉几厚;有鸡味,几嫩滑,不错。 油酥手抓薄饼🥠 (跟餐)手抓薄饼好得意,成块好似酥皮汤块酥皮咁。好有牛油香味,外脆内软,真系几好味。
青花

泰式大虾炒金边粉 🦐 $138

惹味拼盘 🥢 $92

天多尼烤鸡・斑兰青咖哩 🐔$108

油酥手抓薄饼🥠 (跟餐)

惹味拼盘
泰式大虾炒金边粉