2021-08-07 71 浏览
第一次黎泰斗, 就比佢個露台位吸引左, 出面就係海防道, 望住繁忙街道食泰菜, 有少少去左bankkok既應感覺, 好掛住泰國呀!🦐新派老虎蝦店員即席淋上酒再點火, 即時聞到燒蝦既香味, 虎蝦大隻肉質彈牙, 仲有個重點係配上香濃惹味既咖哩汁, 好惹味! 建議大家可以叫份多士沾埋黎食!🍤泰式蝦肉炒金邊粉食泰菜叫padthai係一個情意結, 依度既有水準, 用料接近泰國正宗做法, 有獲氣, 好食。🌶原盅椰青大頭蝦冬陰功用椰青盛裝既tomyum多左陣清香既椰子味, 刮埋香甜椰肉更好味。tomyum味道夠酸夠香辣, 正!🐠清邁香酥酸辣魚面頭滿滿香茅同辣椒, 賣相吸引。起哂骨既魚仲炸得酥脆香口, 食落啖啖肉, 絕對係費工夫既手工菜! 魚肉保持到嫩滑肉質, 加上秘製酸辣汁, 非常好食❗整埋杯椰汁冰, 冰涼濃郁椰香, 今晚依餐無野可以挑剔。

🦐新派老虎蝦

🍤泰式蝦肉炒金邊粉

🌶原盅椰青大頭蝦冬陰功

🐠清邁香酥酸辣魚

整埋杯椰汁冰, 冰涼濃郁椰香, 今晚依餐無野可以挑剔。