2017-02-22 85 浏览
電氣道出名有好多好野食,今次就黎左食下日本野。平時食日本野都係食開放題壽司果啲,不過呢度係食佐酒小食同熱石拉麵嘅。一坐低見倒枱面有張野係介紹地酒嘅,充滿好奇心嘅我梗係試下啦。不過我一次都冇飲過,好在店長都有介紹翻。店長介紹嘅係呢一隻紅色叫開華嘅地酒,佢濃度較為低,而且好易入口,岩哂我呢啲第一次飲嘅人。聞落去好香,飲落口唔會話好攻鼻。飲完個口仲會有餘香。極辛地獄拉麵,個拉麵底有舊石頭令佢保持住個熱度,所以食得慢都唔怕。個拉麵都真係幾辛下嫁,不過食多兩啖就慣左。個溫泉蛋真係好正,佢煮到個面實哂但個黃一啲都冇熟到嫁。石燒近江牛,啲牛粒肥瘦好均勻,呢幾日天氣有啲凍,一放個爐上黎即刻暖翻哂。啲牛粒我燒到半熟就食,好淋,而且仲有啲牛肉汁流出黎,好正呢隻宮崎蠔真係好大隻,幾乎有我隻手掌咁大,一啖過食落口好滿足。聞落好重海水味,但係配合埋佢預先加上去嘅醬汁食一啲都唔鹹,食落好爽口而且仲好新鮮。
電氣道出名有好多好野食,今次就黎左食下日本野。
不過我一次都冇飲過,好在店長都有介紹翻。
聞落去好香,飲落口唔會話好攻鼻。飲完個口仲會有餘香。
個拉麵都真係幾辛下嫁,不過食多兩啖就慣左。
個溫泉蛋真係好正,佢煮到個面實哂但個黃一啲都冇熟到嫁。
啲牛粒我燒到半熟就食,好淋,而且仲有啲牛肉汁流出黎,好正