係the One 睇完戲, 就要搵搵附近有咩食, 好彩行過去studio caffeine都唔太遠 鋪頭由門口睇好似好細, 但入面長方形設計, 都可以擺好多枱 (大概6-8張), 仲有一邊係bar枱, 最盡頭擺咗幾支結他, 夜晚可能有live music聽由於四人枱已滿, 我同朋友就坐bar枱, 都好, 因為四人枱人地講野都幾大聲, 所以唔靜架個環境我要咗個Monster All Day Breakfast, 另加一杯Caffe Vienna咖啡先上, 本身唔識飲咖啡 (飲係主要提神同突然想飲), 第一啖覺得好酸, 咖啡味濃, 同真係Vienna 既好唔同, Vienna 既味淡好多 (比normal latte仲淡), 上面既係泡唔係cream, 所以個時係Vienna一日飲3杯都冇問題好快就上埋all day breakfast, 麵包配牛油芝士好好食, 其他就okay啦, 夠熱都會唔錯, 份量都好足朋友叫咗個pasta, 唔記得係咩名😰, 味道okay, 不過太多sauce, 少番d會好d, 感覺light doverall 食物環境okay, 可以食下, 過一個悠閒既星期六日

2015-05-03