夜晚去食得一男一女侍應,首先無人帶位自己坐低左,搞左好耐都無落到單,現場好多人都係咁終於落到單,隔左好耐我碗麵嚟左但係無筷子,唔通攞手食咩,問個女侍應攞杯水、攞對筷子都呼喝咁話:轉頭啦!問侍應乜只講轉頭轉頭,最尾都係無人理,於是好多人同我一樣都自己出去水吧攞餐具,有啲客自己喺度倒埋杯水返去自己位度飲,個女侍應都唔理,到最尾我搵唔到匙羹,畢竟我都唔喺度返工架嘛大佬,我直頭問個女侍應擺喺邊我自己攞,佢一嚟就大喝我:先生!轉頭攞俾你啦!!!你返埋位等啦。大聲到全間餐廳嘅客都望住佢同我,但係俾佢喝完之後我返埋位等,佢都係去左做其他嘢,到走我都攞唔到支羹,我覺得自己好似嚟問佢乞食咁,但係走嗰陣睇返張單原來係收加一,我問個收銀你哋好唔好意思收,佢無答我