2021-08-13
第一眼就睇中佐敦尼間嘅招牌十八層海膽杯,見到圖片都已經開始流口水🤤流口水🤤。入到去見到已經幾乎滿座,好彩仲有一張卡位,一坐低就有熱茶俾我,我揀嘅巨峰梳打好正,甜度適中。第一個上嘅係柚子沙葛,唔食以為係蘿蔔添,味道好清新,沙葛同柚子味好夾。跟住就到我最期待嘅招牌十八層海膽啦,見到時都忍唔住嘩左聲,真係好正咁吖。迫不及待地用最上面嘅燒白飯魚脆片加埋啲黑魚子同北海道紫海膽,嘩,真係好鬼正,啲海膽入口即溶咁,同我一樣好中意食海膽嘅你地,記得一定咪錯過吖。跟住仲有沖繩海葡萄,凡立貝,牡丹蝦,北海道紫海膽......每一層都係鮮甜同美味,啱曬我尼啲吃貨。焦糖西京醬煎銀鱈魚,賣相好靚,本身就好中意焦糖菜式嘅我,遇上尼味魚真係好surprise,不過一定要趁熱食先最好味,連唔太中意食魚嘅我,都覺得好食,不得了吖。北海道煎北寄貝,尼個樣好吸引我,好中意食北寄貝,爽口又鮮甜,啲北寄貝好新鮮,火候掌握亦都啱啱好,好好味喔。最期待嘅海膽醬芝士焗原隻龍蝦終於出場啦,又忍唔住“嘩!嘩!嘩!”真係一秒都唔等得吖,啲芝士好邪惡,猛咁扯住我個胃咁。鐵板燒之後嘅龍蝦好香,加埋啲海膽醬芝士,簡直係人間美味,平時都係叫一碟龍
最期待嘅海膽醬芝士焗原隻龍蝦終於出場啦,又忍唔住“嘩!嘩!嘩!”真係一秒都唔等得吖,啲芝士好邪惡,猛咁扯住我個胃咁。鐵板燒之後嘅龍蝦好香,加埋啲海膽醬芝士,簡直係人間美味,平時都係叫一碟龍蝦大家一齊食,係尼度一人分量已經有一大隻,真係大滿足。
用餐時間冇限制,坐得亦好舒服,重點係啲野食好好味,色香味俱全,下次再來一定要book鐵板燒前面啲座位,睇埋製作過程更加正。最後埋單仲有8折,勁抵食勁開心吖。