2019-01-28 88 浏览
今日同女朋友行旺角 肚餓緊係要搵野食 啲連鎖店已經食到厭 於是就搵下有無啲小店 點知比我地搵到呢間鋪頭 餐廳嘅佈置裝修等都具心思 仲有可以望到旺角嘅景觀 食品同飲品既選擇都非常足夠 餐廳仲會播流行歌 聽到好有共鳴 首首都耳熟能詳肉眼扒配奶油磨菇套餐套餐跟一個法包同餐湯或沙律 跟一杯野飲 咁我就簡左餐湯 栗米湯 栗米嘅味道好濃郁大廚將啲栗米整到好碎好碎 飲落易入口 唔洗點樣去咀嚼 法包擺盤精美 法包有啲吞拿魚醬 魚子醬 青瓜 食落嘅味道都好夾 尤其係個吞拿魚醬 個味道最突出 法包皮都好脆 咬落去會聽到好清脆嘅 咔嚓聲 肉眼扒擺盤好有霆風嘅藝術風格 個扒煎得洽到好處 調味出色 扒既size都大 肉同脂肪嘅比例完美個奶油磨菇溝埋薯蓉 好食到難以形容虎蝦汁海鮮意大利飯有四隻蜆 兩隻青口同蝦 份量足 食落有好香嘅香草味 個飯好軟塾 個醬汁好驚喜 食落有少少食到磨菇飯嘅味個飯十分推介 下次黎都會叫飲品有好多種類 咖啡類 茶類 沙冰類同一啲特飲 仲有少少酒

肉眼扒配奶油磨菇套餐
個奶油磨菇溝埋薯蓉 好食到難以形容