2010-05-09 41 浏览
奶奶生日同母親節好接近,所以食一餐算,今年姑仔揀左呢間個個都唔肯點餸,唯有我點~~呢度的餸都幾袖珍,碟仔細細,d菜又少少咁 (可惜要同長輩食飯,無影到相)-糖醋骨:只有酸,不夠糖吊味,同埋覺得炸過d骨,我奶奶整個d好食過佢-醉雞:雞用雪雞己預左,但d花雕真係好香。個味較得啱啱好~~-蟹粉小籠包:真材實料,d蟹粉混和係d肉度,唔會得兩點係個包椗個d,好香,好好味-片皮鴨二食:好耐無食過真係得皮既片皮鴨,完全無肥膏同肉痴住,d皮又脆又香,好好味好正。食呢味餸,唔止好味,仲食到師傅d刀功。呢d先叫正宗架嘛,依家d片皮鴨肉多過皮,完全唔係個回事囉。但可惜包鴨個塊皮好好厚好實,扣左少少分,如果改善下,真係perfect-第二食用左鴨肉絲黎炒青椒。鴨肉絲切到好幼,刀功真係無得頂。但炒青椒好似求其左d。麻麻囉~~-雲腿津白:無落單,無得食我至愛既雲腿呀~~呢間野應該好多年歷史,睇d待應就知係老店啦。而且廚房師傳既刀功真係一讚,依家好少地方可以食到呢d功架。片皮鴨,我幾時會再黎探你呢~~
奶奶生日同母親節好接近,所以食一餐算,今年姑仔揀左呢間
個個都唔肯點餸,唯有我點~~

-雲腿津白:無落單,無得食我至愛既雲腿呀~~

片皮鴨,我幾時會再黎探你呢~~
2010-05-03
庆祝纪念