2021-11-27
咁遠水路入馬鞍山就唔食商場連鎖店啦,一於試下cafe😃 好彩有驚喜~1. 自家製和風照燒汁京蔥雞肉串丼配煎蛋$88雞肉串烤得好香,值得一試~煎蛋材料靚,無腥味,整穿蛋黃撈飯食一流!2. 巴馬火腿配三重芝士$128等朋友嚟等左15分鐘,但係都無稔,條邊依然咁香脆,有驚喜。芝士味超濃(係香個隻!我最怕臭個款芝士😛),而且唔會太鹹,好適合喜歡芝士的朋友仔~3. 保雲酥焗青口(4隻)$784隻唔夠喉,好快食完,如果再大隻D就好😋 不過保雲酥焗得好香口!4. 南美洲炭燒咖啡$50絕對唔係一般只有latte、flat white的咖啡店, 佢竟然有精品咖啡!!😍 Menu好詳細列出咖啡豆種類、咖啡body texture、味道等。我就選擇左風味均衡嘅南美洲炭燒咖啡,唔會太酸,又有咖啡嘅after taste, 呷完一啖有回甘。P.S. cafe嘅staff見我有選擇困難症,好熱心推介唔同咖啡嘅特性俾我,依個位讚👍🏻
1. 自家製和風照燒汁京蔥雞肉串丼配煎蛋$88
雞肉串烤得好香,值得一試~
煎蛋材料靚,無腥味,整穿蛋黃撈飯食一流!
2. 巴馬火腿配三重芝士$128
3. 保雲酥焗青口(4隻)$78