2018-02-28 289 浏览
好耐好耐冇食放題啦,心郁郁約左個老朋友出黎一齊食當獎勵下自己佢呢個地頭蟲話呢,瓊華呢間至尊滿屋算係旺角最正架啦,咁就一試無妨排隊搭𨋢搞左三個字,終於上到去。正! 一入門口已經感受到久違既放題氣氛了~餐牌種類好多好廣,既然肚餓,咁就樣樣都叫下啦刺身拼盤率先達陣,排得好靚,隔離枱多人直情用刺身船上,真係令人食慾為之一振!最好食係三文魚,夠厚夠濃味。帶子螺片爽口彈牙,鯛魚同劍魚十分新鮮。吞拿魚嫩滑,赤貝口味偏淡,蝦刺身入口香甜。一字記之曰:好食!之後到特製壽司系列出場啦!法式芥末象拔蚌好特別,爽口既刺身加上法式芥末既味道,唔使點WASABI,又幾夾播~醬油漬吞拿魚都幾好味,好似點左D燒過既醬油咁,有少少BBQ風味柚子油甘魚入口即融,加上柚子醬微妙辛辣既畫龍點睛,簡直將鮮味帶左上另一個層次食完生冷野想清下口,飲品就岩岩到~除左自助罐裝飲品,店舖仲提供特飲。叫左杯紫貝天癸白桃梳打,明明張相係紫色但唔知點解黎到個杯係咁既色XD 但重點都係味道,有少少偏甜,但好香果味,之後忍唔住再叫左兩杯跟住燒烤類食物陸續登場。我地叫左鹽燒雞翼,鹽燒牛舌,五花腩,熱辣辣新鮮燒起,熟度岩岩好,舊舊入口都有焦脆口感,一
餐牌種類好多好廣,既然肚餓,咁就樣樣都叫下啦
之後到特製壽司系列出場啦!
食完生冷野想清下口,飲品就岩岩到~
除左自助罐裝飲品,店舖仲提供特飲。
跟住燒烤類食物陸續登場。
我地叫左鹽燒雞翼,鹽燒牛舌,五花腩,熱辣辣新鮮燒起,熟度岩岩好,舊舊入口都有焦脆口感,一路咬燒烤香氣係口入面溢開,滋味十足!
另外再上一碟牛柳粒,雖然擺盤冇MENU SHOW到咁靚,都係個句,味道先係最重要!
牛肉爽口嫩滑但又彈牙,咬開肉汁源源不絕,牛味又濃,好食!
之後再黎焗野同炸物。芝麻雞翼 非!常!好!食! 外皮香脆到咬落去聽到聲,調味洽當,風味非常香,食完保證番叫(我叫左十隻)。
芋頭丸外皮漲卜卜,咬落去既脆皮口感令人十分滿足,而入面包住既係熱到冒煙又甜又厚實既芋泥內餡,反差感令人又驚又喜。
相對之下,焗蠔就中規中矩,味道雖然唔錯但特色欠奉。
黎個PERFECT ENDING,每人都有一杯雪糕埋尾,我就叫左季節限定,仲要好神秘問職員先知係—奶凍味。雪糕包裝有埋匙羹,奶味濃而不膩,口感香軟順滑。MOVENPICK 雪糕真係好好味!
總結黎講,至尊滿屋表現相當唔錯。食物給力,選擇夠多,野飲又有特色。環境衛生很好,職員態度都十分友善。果然一分錢,一分貨,有機會一定要再黎試下!