2022-11-15 41 浏览
呢間火鍋店真係好有以前香港大排檔嘅風味啊!坐入去發現佢哋用緊嘅係Gas爐而唔係電磁爐,而且張枱都係喺大排檔嗰種風格!坐低佢哋俾咗一碗水,我仲諗碗水攞嚟做咩嘅於是我問店員,店員同我講攞嚟洗碗嘅,果然真係程序都要跟足大排檔呀!聽講呢度雞煲都幾出名㗎,見到Menu仲可以揀部位真係啱晒我呢啲唔識得食骨嘅人啊!我哋揀咗半份雞胸肉雞煲,估唔到半份上到嚟個份量真係好多啊,最爽係件件都係啖啖肉,而且肉質都幾彈牙!雞煲入邊總會有啲豬皮㗎,如果唔識可以同店員講。其實食完個雞煲都開始有啲飽肚㗎啦,始終真係真材實料!下次再嚟真係想食佢個雞煲再配個白飯,諗起都覺得正,哈哈哈!食完個雞煲可以加湯就打邊爐㗎啦,我哋都叫咗幾款配料!手打四寶丸十分推薦,食得出啲丸真係人手打出嚟嘅,特別彈牙而且肉質十分結實,仲有有四種口味(墨魚丸、雞丸、蝦丸、豬肉丸)。牛肉係打邊爐必點,手切頂級安格斯牛十分嫩口,入口即溶,輕輕一滾就食得,正阿!而且半份嘅份量好夠兩個人食!我哋仲叫咗個鬼馬墨魚,就係墨魚滑釀油炸鬼,呢個口感都幾特別!墨魚滑彈牙,油炸鬼脆口,當放落啲湯嗰度滾一滾會吸晒湯底嘅精華喺油炸鬼度!總括來講,我一定會因為個雞煲而二訪㗎

食完個雞煲可以加湯就打邊爐㗎啦,我哋都叫咗幾款配料!

總括來講,我一定會因為個雞煲而二訪㗎!