2015-03-28
睇雜誌見到廣告, 好似幾得意, 話可以選擇雞既部位,對於雞胸痴既我黎講, 真係唔可以唔試下.一黎即點左個中辣雞胸煲, 正! 真係全部都係雞胸 !而且雞胸好滑, 而且炒到入晒味, 中辣亦都好香夠辣!食完雞胸煲就加湯打邊爐, 今次叫左個龍蝦湯.湯底都幾好味, 清甜蝦味, 就咁當湯飲都可以. 蟶子皇: 夠大隻, 而且鮮甜.貢丸: 好似幾特別, 幾好味, 同平時D貢丸唔同.鬼馬墨魚: 呢個係油炸鬼上面鋪左D墨魚滑, 初頭第一舊唔知, 成舊隊左落去淥, 搞到舊油炸鬼"LUM"晒. WAITER見到先教返我地原來要倒轉舊野, 主力係淥墨魚滑O個邊. 咁就可以令油炸鬼保持脆脆, 好好味!金菇: 無乜特別, 就係普通金菇.羅漢果茶: 自家製, 但稍為唔夠甜.手工啤酒(唔記得牌子): 手工啤聽得多, 今次第一次飲手工啤, 都幾好味, 清新過正常既啤酒.食物黎講算滿意, 但可能太多客人,侍應好似應付唔黎, 叫幾次先得閒理我地.不過打邊爐都無乜所謂既.
對於雞胸痴既我黎講, 真係唔可以唔試下.
一黎即點左個中辣雞胸煲, 正! 真係全部都係雞胸 !
而且雞胸好滑, 而且炒到入晒味, 中辣亦都好香夠辣!
食完雞胸煲就加湯打邊爐, 今次叫左個龍蝦湯.
貢丸: 好似幾特別, 幾好味, 同平時D貢丸唔同.
金菇: 無乜特別, 就係普通金菇.
羅漢果茶: 自家製, 但稍為唔夠甜.
侍應好似應付唔黎, 叫幾次先得閒理我地.
不過打邊爐都無乜所謂既.
题外话/补充资料:
9:30PM後宵夜有折, 下次試下