2013-03-10
本來我地係book左台慶祝生日,之後遲到15分鐘,所以要拎籌重新排隊,等左足足30分鐘。入到去諗住叫個set dinner,不過侍應見到我地兩個女仔驚我地眼闊肚窄,問我地最想食咩就幫我地order!1: 乾炒牛河。$98。顏色好夠,不過偏甜,成碟唔似炒河,係"油河"。好油。雖然食落無油味,但係食到個咀令唒,真係會對這個菜有點卻步。2:瑞士雞翼。好好味呀,好入味,味道剛好,唔會好甜,而且雞翼唔會浸林唒,上碟時熱辣辣架,不過百幾蚊得8隻都好貴。3:疏乎厘。疏乎厘係鎮店之寶,一上台已經令我地嘩嘩聲,因為真係好大大大大個呀。表面焗到金黃色,漲卜卜,真係忍唔住用叉吉穿佢。。。用叉一吉,已經聽到"卡嚓"的聲音,可想而知個表皮有幾脆,一如正常疏乎厘咁,中間都係冇咩野,好似空氣咁。最失敗係底層,焗燶左,黑曬,帶苦味。