2017-07-25
呢到的海鮮火鍋套餐已經滿足曬我2個願望。套餐包括了一個雞煲,食完之後,服務員就會上火鍋湯底,打邊爐配料除了牛肉和海鮮外其他配料任食,不過大家可以放心,因為原本的火鍋套餐都已經包含了一碟本地手切牛頸脊,生猛海鮮,另外,套餐重有野飲任飲…..見到個餐牌時已經覺得好多野食,但其實重要唔止咁少,呢間餐廳明白到人係有第二個胃去食甜品嘅道理,重要準備了一個有HEART甜品食添。完成超越了我2個願望。起初我們有點擔心會唔會食唔曬,但當我們一見到個雞煲已經打消左呢個念頭。雞煲份量剛剛好,而且味道好好味,一D都唔咸,雞重好滑嫩。另外還有油炸鬼可自行放落雞煲一起吃,不過油炸鬼有點硬,建議可以早一點放落去。今次我們選擇了新鮮蟹窩花甲湯底,本人覺得呢個係影相位,因為有好大隻熊仔係個鍋裡面,好可愛呀!!!!!!睇住佢慢慢溶化到湯底,雖然覺得熊仔好慘,但佢個犧牲係值得架,因為佢我地先吃到好濃的南瓜蕃茄湯。而且隻蟹都好鮮味多肉。配料方面,最出色是海鮮拼盤,因為真的十份新鮮,而且可以轉作燒烤煮理。大家唔使怕打邊爐又燒烤張枱會好多野,因為轉作燒烤是由侍應生幫你燒的,唔怕自己燒會變得太韌。飲品有汽水,罐裝芋類飲品外,還有
飲品有汽水,罐裝芋類飲品外,還有椰青水。不過椰青水味道偏酸。
另外加了一些配料,配料都好新鮮。餐廳環境良好,地方唔大,不過有好多房,同一大班朋友一起可能有得坐房,D房名都好得意,好似D課室咁,裝修都幾好。只是有部份椅子沒有背靠,不太舒適,可能這樣比較寬敞,侍應們比較容易上菜。