2008-04-13 31 浏览
見有食家supersupergirl話佢d雞肉唔喺用雞胸,而喺雞肶位, 所以apr 11, 08來hea,叫咗 : 1) chicken cranberry & brie-有雞扒,brie cheese w/cranberry sauce & lettuce-因為即叫即做,所以塊雞扒煎到好熱辣辣,食落有1股新鮮嘅熱香氣,肉嫩,亦食到有小小胡椒味,因見到有黑椒粒-個cranberry 醬就帶小甜同小酸,夾埋1齊食時,就唔多覺-個brie切到小薄片(張相度有白色小直線嗰d),沒有半溶嘅效果,大約有3片度,因brie個黏度較高,所以都有d膩,幸好切得薄同唔多-包個用料組合好具創意,但個人覺得brie個味道同整體唔多夾,而個口感就欠缺咗d crispy嘅材料,而且蔬菜個參與太少,單調咗d。我終於明白點解burgerxxx會註明選用romaine生菜 2) apple juice-雖然寫住喺fresh fruit juice,但肯定喺現成貨-都幾大杯

1) chicken cranberry & brie

2) apple juice