2025-06-19 140 浏览
今次同朋友來食這間包羅萬有的廚師發辦😍欣賞一路食壽司、一路食串燒、再一路食壽喜燒😂整晚我都很忙🤡很推薦大家來吃🫶🏻📌前菜北海道粟米,水果蕃茄及凍食蒸蛋📌鯛魚刺身味道淡雅又帶點甘甜,加入梅子醬調味,味道清新📌大分懸生蠔🦪配黑松露酸汁口感很爽口但食到尾帶點creamy,重海水味!配上黑松露酸汁很開胃。📌地蜆·秋葵·茶碗蒸📌煙燻鰹魚師傅即場煙燻,食落有股香味,油脂較少所以口感清爽,嫌唔夠味可以配蒜蓉蔥醬食。📌鮟鱇魚肝泡芙鮟鱇魚肝造成慕絲質地再放入泡芙,口感外脆內軟,好味😋📌壽喜燒好出其不意地食食吓壽司上壽喜燒😂我喜歡💕有牛肉、水晶粉、豆腐及蔬菜拼盤!師傅會一直幫我哋留意着,熟的時候會提我食用📌串燒豚肉、雞心、牛舌、蕃茄仔及青椒仔食物種類多元化,總有一樣滿足你😋串燒即叫即燒🔥每款都燒到好嫩滑多汁!🌟雜錦海鮮太卷必食‼️師傅將吞拿魚(大拖羅及中拖羅及赤身)、醬油漬蛋黃、海膽及宮城縣青瓜仔放在一起後再卷上!形成一個大卷物😂一口咬下去真係多重滋味💯📌金線鯛相比起味道清淡的鯛魚,味道更鮮甜,肉質結實有彈性。📌鰤魚口感彈牙清爽,好肥美且有濃郁溫厚的味道。完全冇腥味!讚!📌大王醬魷魚口感好彈牙有軟糯感覺,味

📌前菜
北海道粟米,水果蕃茄及凍食蒸蛋

📌鯛魚刺身
味道淡雅又帶點甘甜,加入梅子醬調味,味道清新

📌大分懸生蠔🦪配黑松露酸汁

📌地蜆·秋葵·茶碗蒸

📌煙燻鰹魚

📌鮟鱇魚肝泡芙
鮟鱇魚肝造成慕絲質地再放入泡芙,口感外脆內軟,好味😋

📌壽喜燒

📌串燒
豚肉、雞心、牛舌、蕃茄仔及青椒仔

🌟雜錦海鮮太卷

📌金線鯛
相比起味道清淡的鯛魚,味道更鮮甜,肉質結實有彈性。

📌鰤魚
口感彈牙清爽,好肥美且有濃郁溫厚的味道。完全冇腥味!讚!

📌大王醬魷魚
口感好彈牙有軟糯感覺,味道鮮甜

📌醋昆布醋味噌 鯖魚
新鮮魚腥味少,魚身油份重,所以師傅加入醋昆布及醋味噌調味👍🏻

📌左口魚配左口魚肩
油脂豐富~食落好有魚油香味👍🏻

📌赤身
油脂較低,口感結實,味道相對清淡

📌玉子燒
口感綿密、味道豐富🤩

📌麵豉湯

📌雲呢拿雪糕配最中餅