2022-06-06
其實我好鐘意食Pizza🍕貪可以大大啖咬落去食到唔同既食材☺️今次黎到呢間mother of pizzas,我覺得暫時係香港最好食既pizza👍🏻而呢間pizza除左係即叫即整,餐廳門口仲可以比途人清楚地睇到廚房整pizza既過程~就算唔係食pizza路過企係度睇都幾過癮🤣而mother of pizzas最大特色係可以叫雙拼pizza‼️有時食一個大pizza同一隻味食到最後都會覺得悶😌但呢間有多款口味雙拼,包你每次食都有唔同驚喜😉我同朋友今次就叫左”愛的夏天1967”拼”超級撤亞人肉腸” 先講個pizza餅皮,外皮做到脆身,而且入面都做到有空氣感,咬落好煙韌軟熟👍🏻略縑外皮有部份位置過燶,食落有少少苦味🤭不過都知道正宗用石窯烤爐焗既薄餅難免會有濃邊~ 愛的夏天入面有水牛芝士、San Marzano蕃茄醬🥫,谷巴火腿、意大利肉腸、鮮菠蘿🍍同埋香辣蜜糖🍯用得San Marzano蕃茄醬就知佢地做既係正宗拿坡里pizza🤣蕃茄醬酸甜度啱啱好,如果係意大利人前面加菠蘿落pizza會比佢地鬧爆,但其實我覺得菠蘿同pizza好夾😋而且呢個pizza落既菠蘿係多到你唔信!菠蘿勁juicy!菠蘿同蜜糖
貪可以大大啖咬落去食到唔同既食材☺️
就算唔係食pizza路過企係度睇都幾過癮🤣
有時食一個大pizza同一隻味食到最後都會覺得悶😌
但呢間有多款口味雙拼,包你每次食都有唔同驚喜😉
我同朋友今次就叫左”愛的夏天1967”拼”超級撤亞人肉腸”
而且呢個pizza落既菠蘿係多到你唔信!菠蘿勁juicy!
菠蘿同蜜糖既甜味中和左肉腸同火腿既咸香味,食落十分開胃🤩
而另一半超級撤亞人肉腸入面除左一樣有水牛芝士同San Marzano蕃茄醬,仲有海量pepperoni同牛奶芝士🧀
食落啖啖肉,夠哂惹味🤤
而且pizza芝士多到做到拉絲,就咁睇都覺得好邪惡😈
總括黎講,$238就食到一個13吋雙拼pizza,仲要咁好食,已經冇得輸💯
兩個人share一個pizza都一定夠哂飽🤗