2022-08-20
今日早放工食個early dinner~係深水埗搵到呢間好多人食,集cafe 同bar 於一身既餐廳。軟殼蟹雜菌忌廉意大利飯,軟殼蟹好大隻,忌廉意大利飯好creamy,算係軟身D既意大利飯,但整得好好,唔會膩,愈食愈想食。烤乳鴿黑松露天使麵,因為唔想兩個都係飯,所以問下可唔可以轉粉,結果店員好好人幫我地問左廚房可以轉。呢個菜式唔算常見都幾得意!乳鴿好肥美多肉,黑松露味濃郁,再配有一D菇菌同肉絲,看似又中又西,其實都幾夾。見到仲係食tea 時間,當然想食下,叫左脆脆豬柳意大利包,豬柳好厚呀!個包都烤過非常香口! 另外tea set 見到有waffle 又為食起上黎,4塊waffle 好香蛋味仲好脆!配有鮮果士多啤梨、藍莓同埋一球士多啤梨雪糕,好滿足。兩個tea都野飲,叫左cranberry juice,幾好唔太甜,個杯好靚仲有個山係底,好有情調。另外一杯叫左latte,拉花超靚應該係松鼠仔,超開心! 見到好多人都叫3層架既tea set! 應該幾正下! 仲有呢度有烘焙咖啡豆賣同埋有cocktail 叫! 相信係coffee & wine 都有質素既餐廳,個環境都好靚有落地玻璃睇到街景,非
見到好多人都叫3層架既tea set! 應該幾正下! 仲有呢度有烘焙咖啡豆賣同埋有cocktail 叫! 相信係coffee & wine 都有質素既餐廳,個環境都好靚有落地玻璃睇到街景,非常chill~