今日有個朋友介紹去荃灣食日本菜,佢話有浜燒、水產、刺身、火鍋、「omakase」廚師發辦(廚師會因應當日最好食材為客人安排食物),好少見日本料理店有多元化一出𨋢就見到好靚門口店內環境舒適,全店都是「卡位」,私人度高,就算人多都唔會覺得太嘈我地都係叫左omakase首先係前菜五點 平目魚果凍 毛蟹青瓜啫喱 南瓜 黑豆 原隻澤蟹,唔單止擺放精緻,味道都唔錯令我覺得最特別就係平目魚果凍☺️充滿平目魚味道(但沒有魚肉)食落口感同果凍冇分別👍🏻精選刺身:深海池魚 芽蔥平目卷 日本海膽食材新鮮爽口彈牙挑選壽司:金目鯛 活北寄貝 火炙油金魚腩爽脆鮮甜 高質壽司鐵板汁燒銀鱈魚:銀鱈魚食落味香肉滑 燒得啱啱好食左咁多肉類,廚師精心安排清清地嘅湯,伊勢海老葛煮,即係龍蝦湯,龍蝦肉爽口彈牙揚物:真鰈唐揚伴小玉蔥 小茄子燒物:黑曹一夜干,味道清甜可口浜燒:黃金蟹膏甲羅燒,材料充足,仲有專人代燒,服務一流最後就係 番薯豚肉野菜烏冬,點解唔見有番薯?番薯豚肉意思係隻豬係食番薯大,好健康
今日有個朋友介紹去荃灣食日本菜,佢話有浜燒、水產、刺身火鍋、「omakase」廚師發辦(廚師會因應當日最好食材為客人安排食物),好少見日本料理店有多元化
一出𨋢就見到好靚門口

挑選壽司:金目鯛 活北寄貝 火炙油金魚腩
爽脆鮮甜 高質壽司
鐵板汁燒銀鱈魚:銀鱈魚食落味香肉滑 燒得啱啱好
揚物:真鰈唐揚伴小玉蔥 小茄子
燒物:黑曹一夜干,味道清甜可口
浜燒:黃金蟹膏甲羅燒,材料充足,仲有專人代燒,服務一流