聽朋友講, 佢屋企樓下開左間新既日本野,見裝修環境幾好, 所以好想去試下‧所以訂左位夜晚收工去試下佢‧收工坐地鐡過去樂富A出口,一出過對面馬路就已經見到小嵐山,行左都唔洗1分鐘,幾就腳‧其他朋友唔熟呢邊D路,一出地鐡站望過對面都見到,哈哈方便哂D路痴朋友‧裝修得幾好,感覺好舒服,地方都幾大‧我地四個人去到, 待應留左呢張卡位比我地其中要大讚個卡位就係呢個位置‧勁高私隱度,LIKE爆餐牌勁多選擇, 睇到我地樣樣都想叫黎食,最後簡左呢幾樣.炸墨魚咀:熱辣辣送上炸漿唔會好厚.牛肉野菜鍋: 牛肉都算係高質,湯底都幾好味,唔係味精湯,仲要有埋粉C,抵食呀.炭燒河豚干:好有咬口,唔會話燒到好干好硬芝心軟殼蟹卷:呢個真係推介, 因為芝心包住岩岩炸好既軟殼蟹,感覺好特別,而且上面仲有蟹柳蟹籽蟹膏, 一次過令食哂咁多正野入口‧呢個完全係正到喊出黎.嵐山八品刺身盛: 刺身好新鮮夠哂凍.蟹王丼:鐘意食蟹既朋友又點可以錯過呢個? 好鮮甜而且份量足夠‧炭燒秘製料羊架:我原本都係好怕羶味既人,朋友想食見價錢都合理就叫左份試下,一黎到,完全冇羶味之餘好似食緊和牛咁, 入口鬆軟‧味道都唔錯。令我呢個唔食羊既都肯食‧鹽
裝修得幾好,感覺好舒服,地方都幾大‧

我地四個人去到, 待應留左呢張卡位比我地
其中要大讚個卡位就係呢個位置‧勁高私隱度,LIKE爆
餐牌勁多選擇, 睇到我地樣樣都想叫黎食,最後簡左呢幾樣.
炸墨魚咀:熱辣辣送上炸漿唔會好厚.
炭燒河豚干:好有咬口,唔會話燒到好干好硬

嵐山八品刺身盛: 刺身好新鮮夠哂凍.
鹽燒三文魚頭: 好多肉,唔會話太咸‧都夠哂4個人分‧

總括而言,估唔到隱藏係平民樓下既呢間日本菜可以有咁高既水準,真係好有驚喜‧重點係,價錢合理, 食物質素高。
2019-03-11