2023-05-12
今日係太子附近收工,同事🐮提議搵個地方飲酒Happy Hour,但小弟實在好肚餓😅好彩佢醒目,話有間去開既居酒屋可以飲下酒,唔係劣食之餘又唔貴,即刻叫地膽帶路先😎Shabu Shabu火鍋 HKD 248二揀一要左月見壽喜燒湯底(另外有濃厚豚骨湯),我即席將佢連埋既肥牛,雜菜籃同豆腐放晒入湯度,加埋雞蛋,湯底飲落甜甜地有醬油同味醂香味,我鍾意豆皮同菜索晒啲湯,成煲好食到丫😇😇😇鹽燒牛舌 HKD 68牛舌厚切又燒得岩岩好,有水準👍🏻炸池魚仔 HKD 58想阻止同事🐮order,因為我怕腥,點知⋯無介紹錯,有魚味但一啲都唔腥之餘,仲好香口,又可以成條魚食晒。睇落好似我食得最多😅唐揚炸雞軟骨 HKD 58正常發揮~粉漿脆皮令我覺得好似食爆谷雞粒,好食👍🏻醬燒豬腩片 HKD52最後出場亦係最鍾意,五花腩片淋上日本醬油去燒,肥瘦相間,脂香肉嫩,面頭再加洋蔥粒,送酒真係一流,叫一打我都食到😍依度夜晚9點前後都有清酒🍶Promotion,今次要揸車就無飲到酒,橫掂依度既野食好食價錢又平實,地方乾淨又坐得舒服,下次黎要叫埋老婆🐷一齊嘆埋Sake先😃
鹽燒牛舌 HKD 68
牛舌厚切又燒得岩岩好,有水準👍🏻
炸池魚仔 HKD 58
唐揚炸雞軟骨 HKD 58
正常發揮~粉漿脆皮令我覺得好似食爆谷雞粒,好食👍🏻
醬燒豬腩片 HKD52